Ingezonden

INGEZONDEN: De wens van een eigen huisje

Door Judith Fennis

Beste bewoners,

Mijn naam is Judith en ik heb een wens. De wens van een eigen huisje; klein, betaalbaar voor één persoon, zelf gebouwd of verbouwd, vanuit een zo duurzaam mogelijk uitgangspunt.

Ik ben geboren en getogen in Volkel en heb de afgelopen 11 jaar met veel plezier in Amsterdam gewoond. Ik kan opgaan in de rust in de natuur én de dynamiek van de stad. Zonder het een kan het ander niet bestaan. Inmiddels heb ik besloten dat ik graag in de rust wil wonen. Terug naar de omgeving waar ik ben opgegroeid.
De huizenmarkt is een uitdaging voor alleenstaanden in Nederland, ook met een mooi gemiddeld salaris. En dat terwijl, als ik om mij heen kijk, er zoveel (vrije?) grond en bestaande grote en kleine gebouwen zijn. Wij zitten in een bijzondere tijd met vele veranderingen. Ontwikkelingen die ons vragen anders te denken én doen. Een tijd van omdenken. Van minderen. Slim omgaan met dat wat er al is. Regelmatig vraag ik mezelf af; er moet toch wel ergens een plekje voor mij zijn, betaalbaar en haalbaar? Ik leef sober en heb niet veel ruimte nodig, als het maar rustig en licht is. En ik het volledig ‘eigen’ kan maken.

Wat ik hier in de omgeving zie zijn veel grote woningen, boerderijen, vaak met aparte schuur of bijgebouw. Wie weet staan ze wel leeg, of kost het de bewoner meer energie om het te onderhouden dan dat het van betekenis is. Zou ik dat kunnen omvormen tot mijn eigen woning?

Door deze brief wil ik u mijn idee laten horen en vragen of u open zou staan om uw schuur/bijgebouw te verkopen om hier een mooie woning van te maken?

Wie weet is dit idee al eens eerder bij u opgekomen. Wie weet zet het u aan tot (anders) denken. Wie weet kent u iemand in uw omgeving die hier open voor zou staan. Of wie weet spreekt het u helemaal niet aan.

Wie weet… maar wie niet waagt…

Als u openstaat voor mijn vraag dan maak ik graag kennis met u. (Of als u iemand in uw omgeving kent die interesse zou kunnen hebben, zegt het voort). Ik ben bereikbaar via judithfennis@gmail.com of 06-20358348.

Judith Fennis

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties