Ingezonden

INGEZONDEN: Burgemeester Buijs naar Tweede Kamer in strijd tegen fusie Uden-Landerd

Door Harrie van Dijk

Oss vindt eigenlijk dat Schaijk samen met Reek naar Oss moet.

Inwoners van Schaijk, dit moeten jullie niet willen! Schaijk wordt dan het 24e kerkdorp binnen de grote gemeente Oss. Wat wordt de toekomst van Schaijk als het zich bij Oss voegt? De straten worden geveegd, het gras gemaaid, de bomen gesnoeid en het vuil wordt opgehaald, maar verder hoeft u niets te verwachten. Oja jullie krijgen ook een Dorpsraad, maar die kan helaas bij het ambtenarenkorps van de grote gemeente Oss nog geen deuk in een pakje boter slaan.

Hoe weten we dat het zo gaat? Kijk naar het mooie stadje Ravenstein dat 17 jaar geleden bij de gemeente Oss kwam, en u weet wat ervan komt. Ooit was Ravenstein een levendig stadje met veel activiteiten, er vond woningbouw plaats en het had een gezond verenigingsleven.

De afgelopen 17 jaar, na de fusie met Oss, is Ravenstein gekrompen, vergrijsd en versomberd. Het verenigingsleven en de mooie activiteiten gaan één voor één ter ziele. Doordat er al die jaren praktisch geen woningbouw meer heeft plaatsgevonden vertrekt 95% van de jeugd naar elders, hoe jammer ze dat zelf ook vinden. De voorzieningen en het winkelbestand is tot een minimum gereduceerd. Een geluk, bakker Bongers uit Schaijk brengt dagelijks nog brood naar Ravenstein.

Dat had anders en beter gekund, want het mooie stadje aan de Maas met een eigen station en een prachtige omgeving (met idyllische kerkdorpjes) heeft veel potentie, net als Schaijk.

Beste Schaijkenaren, samen met Zeeland en Uden zijn jullie in evenwicht en tel je wel mee. Er kunnen goede afspraken gemaakt worden, zodat elk dorp evenredig bedeeld wordt met woningbouw en voorzieningen. Dus blijf weg bij die grote stad Oss!

Harrie van Dijk
Ravenstein

 

|Doorsturen

T Keijzer

2020-11-25 13:27:53

Klopt meneer van Dijk, dit willen we ook niet, er is daarom ook gekozen om samen met Uden een nieuwe gemeente te vormen, oss wil samen met 1/8 deel stemgerechtigde uit landerd dit voorkomen. Het pleidooi van Mevrouw Buijs ten spijt, de gemeente Maas is een feit!! Haha rijmt

gr T Keijzer

T Keijzer

2020-11-25 13:29:19

*Maashorst

G@@f

2020-11-25 18:08:20

Over een decennia of wat slokt "groot Oss" ivm schaalvergroting de maashorst toch in zijn geheel op...

Zonde van de verspilde energie ;-)

Carel

2020-11-25 18:20:12

En in Uden luisteren ze wel naar schaijk....wat een onzin, als je dat gelooft dan leef je ergens onder een steen... het oh zo gezellige Uden luistert zelfs niet naar de grote stad oss

Ravo

2020-11-26 08:58:49

Welke Harrie van Dijk?

piet witte

2020-11-26 16:45:07

Maar met Oss tien keer berter dan met Harrie van Dijk van het CDA in de gemeente Ravenstein, zonder Oss waren we nog minder geweest dan een spookstadje aan de Maas.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties