Ingezonden

INGEZONDEN: Bedankt

Door Sybren Reitsma

Met de verkiezingen is het afscheid als raadslid nabij en wil ik dank zeggen voor het ontvangen vertrouwen gedurende vele jaren.

Ik vond het belangrijk dat raadsleden objectief en voor het algemeen belang de handelingen en de agenda van onze bestuurders en hun ambtenaren goed volgen. Met de verschillende affaires op landelijk en lokaal niveau lijkt dat ook dringend nodig. In onze eigen landelijke CDA-top lijkt men de weg overigens ook behoorlijk kwijt te zijn. Zitten bestuurders te vaak en te veel vastgeroest in hun eigen belevingswereld?

De afstand met de burger lijkt alsmaar groter te worden, ondanks alle mooie woorden over participatie en medezeggenschap. Aan “kretologie” ontbreekt het vaak niet, maar de afstand met de realiteit groeit.

Ook in Landerd, met alleen wethouders van buiten, is de afstand van de burger tot het bestuur groter geworden en met de nieuwe gemeente wordt deze nog groter. Waarom hebben wij geen geschikte wethouders in onze eigen dorpen? Het lijkt ons te ontbreken aan de Boekelse mentaliteit: “Dat kunnen we zelf en dat doen we op onze eigen manier". Gelukkig zijn er enkele lokale, niet-politieke groeperingen goed bezig aan een herstel naar trotse dorpen.

Minimaal een jaar en wellicht voorgoed zal ik afstand nemen van de politiek. Ook wanneer u mijn visie en die van het CDA deelt en dit laat merken met voorkeurstemmen. Veel succes en nogmaals bedankt!

Sybren Reitsma
CDA Uden-Landerd, lijstnummer 46

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties