Hoessenbosch Festival: te gekke muziek, veel lol en een tikje gekkigheid

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BERGHEM - Wie de afgelopen twee jaar het Hoessenbosch Festival heeft bezocht, kan zich het fijne sfeertje waarschijnlijk maar al te goed herinneren. Het lange bospad vol lichtjes en lampionnen leidt je naar het eerste pleintje: De Kiosk. Blijf er even hangen of keer er later op de avond terug, want het is er ongekend gezellig. Dat gezellige is iets wat het Hoessenbosch Festival kenmerkt. Of het nou de locatie is, de pleintjes, de mensen, artiesten of de aankleding. Het is gewoon fijn om er te zijn, zo bewijst het fiks stijgende bezoekersaantal van afgelopen editie.

De Silent Disco is dit jaar uitgebreid met 100 koptelefoons en heeft op verzoek van velen een eigen bar.

De initiatiefnemer achter dit succesvolle concept is Berghem Events. Vijf heren en een dame, gepassioneerd van lokale events. Je moet er wel voor in de wieg gelegd zijn, want er gaat veel tijd in zitten. Cor Strijbosch is gebombardeerd tot projectleider. "De line-up wordt elk jaar beter", vindt hij. "Inmiddels hebben we goed in beeld wie onze bezoekers zijn. En daar passen we het programma op aan. Zo weten we dat ze wel van een beetje gekkigheid houden. Maar ook van goede coverbands, Nederlandstalige muziek en hardstyle, het echte werk zeg maar. Dit jaar zijn we daar helemaal op los gegaan. Met van die kleine, lollige acts bijvoorbeeld. Ook The Originals komt. Je kent ze misschien wel van Radio 538, waar ze in de show van Coen en Sander nummers op verzoek spelen. Nou, dat doen ze ook bij ons. We zijn bovendien supertrots dat de Nederlandstalige Haagse zanger Tino Martin naar ons komt. Zijn shows in Carré en Ziggo waren binnen no-time uitverkocht. Niet normaal hoe populair die gast is. En op het laatste moment hebben we ook nog zanger Kafke toegevoegd aan het affiche."

Rondje over het terrein
Nog even terug naar het bos waar het zich allemaal af gaat spelen op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Bij De Kiosk is dit jaar een heel gevarieerd programma te zien is. Sweaty disco, DJ Crew On Tour en ook lokale helden Theo & Willem ontbreken niet aan het einde van de avond. Vanaf daar kun je twee kanten op. Bezoek bijvoorbeeld de Silent Disco, die is uitgebreid met honderd koptelefoons en op veler verzoek een eigen bar.
Tussendoor laat je bij de stand van Janssen Fotografie een leuke groepsfoto maken en ga je door naar MainStage, waar Mike Ploegmakers de touwtjes in handen heeft. Een openluchtluchttheater omgebouwd tot groots podium waar onder meer The Originals, Tino Martin, WC Experience, John de Bever en de Loco Loco Discoshow te zien zijn. Loop ook eens de trappen op en kijk je ogen uit over de menigte en de verlichte pop die dit keer helemaal in stijl van het Mexicaanse Cinco de Mayo is gemaakt. "CV de Kwèkers maakt die pop, dat moet je er wel bij zetten hoor", benadrukt Cor.
Op de plek waar altijd de Terrorcontainer heeft gestaan - "helaas, geen toestemming om die nog een keertje te plaatsen", baalt Cor - vind je nu Feestcafé de Snor. Met heerlijke foutje deuntjes én een levensgrote Stef Stuntpiloot voor de deur. Het Uilennest is het podium dat het verst in de bossen ligt. "Groter dan ooit", belooft Cor, "want vorig jaar groeide deze uit zijn voegen, zoveel publiek. Daarom hebben we dit jaar ook meer hardstyle dj’s geboekt: Adaro, Ran-D en natuurlijk J.D.A." Iets verderop tref je een podium van hele andere orde; dat maakt het festival misschien ook zo leuk en grappig, want Party Lol Tent Parasol is er weer. "Wat er daar allemaal gebeurt, weet geen man", lacht de 34-jarige organisator. Niet geheel onbelangrijk: er is ook een foodcorner. "Iets dat heel goed bij ons past is de nieuwe bierhoek van de Muifelbrouwerij. Een aanwinst.”

Kinderfestival
Al de muziekpleinen maken zaterdagmiddag tijdelijk plaats voor het kinderfestival. Elk jaar weten steeds meer gezinnen de weg naar de Bergse bossen te vinden. Je hoeft trouwens geen kaartje te kopen, want de toegang is gratis. Wil je intensief deelnemen aan de acts, dan betaal je 5 euro per kind. Zo kun je er broodjes bakken, klimmen, kleuren, dansen en diertjes kijken. Speciaal voor de kindermiddag wordt er een pop-up kinderboerboerderij met wel zeventig dieren opgezet.

Kaarten
Toegangskaarten kun je zowel los als in de vorm van een combiticket kopen. Dat laatste is een stuk voordeliger als je allebei de dagen wil gaan. Koop ze online op www.hoessenboschfestival.nl

J.D.A. zorgde vorig jaar voor zoveel bezoekers dat de organisatie dit jaar extra hardstyle dj’s heeft geboekt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties