Lezing bij Volksuniversiteit Oss

Hoe wil jij worden als je ouder bent?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Volksuniversiteit Oss verzorgt een interactieve lezing waarbij stil wordt gestaan bij de vraag: hoe wil jij worden als je ouder bent? Het doel van de bijeenkomst is om je te inspireren en inzichten te geven in de mogelijkheden om comfortabel en veilig te wonen en te leven. De avond wordt donderdag 12 december gehouden van 19.30 tot 22 uur bij de Volksuniversiteit aan de Kruisstraat 94 in Oss. De kosten bedragen 15 euro. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitoss.nl. 

In de huidige verzorgingsstaat zijn veel mensen vergeten hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen. Door het toenemende individualisme is de positieve kracht van de gemeenschap buitenspel gezet. Door de nadruk te leggen op jong blijven, is men de waarde van ouderen en ouder worden gaan onderschatten. Belangrijk hierin is dat ouder wordende mensen zelf anticiperen op (en investeren in) prettig en veerkrachtig ouder worden.

Sprekers
Heel veel ouders gaan geleidelijk aan meer op de hulp van hun kinderen leunen. Die vragen zich op hun beurt af: hoe kunnen we onze ouders het beste helpen?. De sprekers Folkert Soetenga en Rosalinde van Ravenstein nemen je tijdens de lezing mee in dit proces. Folkert heeft een jarenlange loopbaan bij Defensie achter de rug in diverse technische functies. Rosalinde is als toegepast gerontoloog gespecialiseerd in preventieve programma’s rondom veerkrachtig ouder worden, tevens is zij ouderencoach. Door deze combinatie van technische kennis én sociale betrokkenheid kunnen Folkert en Rosalinde de ouderen inspireren en adviseren om keuzes te maken bij het realiseren van een veilige en comfortabele levensloopbestendige (eigen) woning.

Gemak en comfort in de woning spelen een belangrijke rol bij het ouder worden. Een goed geïntegreerde aanpassing verhoogt tevens de waarde van je huis. Maar wat is er op de markt en waar begin je met zoeken? Hier besteedt het duo tijdens de tweeënhalf uur durende interactieve lezing ook aandacht aan. Zo worden ook diverse woonvormen belicht. Veel mensen hebben het beeld van de traditionele bejaardenwoning voor zich als ze denken aan een woonvorm voor later, maar er zijn heel veel nieuwe woonvormen voor medioren en senioren. Na de lezing ga je naar huis met inzicht in jouw eigen woonwensen voor nu en later en met concrete tips over comfortalbe en veilig wonen en leven.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties