TBL Het Hooghuis sluit viering 95 jaar TBL af met Titusavond

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

Op vrijdag 21 juni vindt op het TBL de Titusavond plaats ter gelegenheid van 95 jaar TBL. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Binnenhof van het TBL aan de Molenstraat 30 te Oss. De avond is bestemd voor leerlingen, ouders, (oud-)personeel en andere genodigden.

De Titusavond omvat een aantal optredens, een College Tour en een feestelijke afsluiting met en hapje en een drankje. Tijdens deze avond is er een column door Martijn Vermast (docent geschiedenis), optredens door het schoolorkest, Marij van den Boom (docent zang in de masterclass Art) en de TBL musicalgroep en leest Pieter de Laat (docent levensbeschouwing) voor uit eigen poëzie over Titus Brandsma. De avond wordt gepresenteerd door Isa Schröder, leerling uit 6 vwo.
Tussen de optredens door vindt er een College Tour plaats waarbij leerlingen vragen zullen stellen aan de gast van deze avond, Lilian Marijnissen. Lilian is behalve fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer ook oud-leerling van het Titus Brandsmalyceum. Docent geschiedenis Peet Kappen zal het gesprek leiden. In het gesprek zal zeker aandacht worden geschonken aan het gedachtegoed van Titus Brandsma.
Het gedachtegoed van Titus is de rode draad van deze avond. Zijn uitspraak “kennis is maar de helft” wordt op het TBL in de praktijk gebracht door naast de reguliere lessen ook veel aandacht te besteden aan de ontwikkeling van leerlingen op het gebied van cultuur, kunst en sport. De optredens tijdens deze avond passen bij deze uitspraak. Zowel het schoolorkest als de TBL musicalgroep geven leerlingen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op gebied van muziek en toneel. Daarnaast biedt het Xplore programma en de masterclasses de leerlingen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op sportgebied, als ondernemer bij de masterclass Business, als radiomaker bij sCOOLradio of op gebied van computers en wat daarbij komt kijken bij CompaTBL 2.0. Onze leerlingen en docenten doen “kleine dingen op grootste wijze”, zoals Titus dat verwoordde.
Na afloop van het officiële deel zal er een feestelijke, informele voorzetting van de avond zijn. De band Silly Putty zal dan nog een optreden verzorgen. Alle bezoekers van deze avond krijgen een boekje over Titus Brandsma uitgereikt, geschreven door

Pieter de Laat en van tekeningen voorzien door Marleen van Lanen. Marleen is schrijfster/illustrator van kinderboeken, beeldend kunstenaar en oud-leerling van het TBL. Ook het logo van 95 jaar TBL is van haar hand.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties