Voorafgaand aan diploma-uitreiking certificaten Cambridge English.l

TBL Het Hooghuis reikt eerste Open Badges uit

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

OSS - Op dinsdag 1 oktober vindt de lancering van de TBL-badges plaats, gecombineerd met het uitreiken van de certificaten voor Cambridge English. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats in De Binnenhof van de school aan de Molenstraat te Oss, van 15.15 uur tot 17.00 uur.

Afgelopen schooljaar is het besluit genomen dat het TBL het systeem van Open Badges gaat invoeren. Open Badges maken het mogelijk om onderwijs flexibeler in te richten en meer gepersonaliseerde onderwijsroutes aan te bieden. Daarnaast kunnen Open Badges ook buiten het onderwijs een belangrijke rol gaan spelen. Je houdt immers na je schoolcarrière niet op met leren. Dat buitenschools (informeel) leren kan beloond worden met badges. Badges kunnen worden gebruikt om doelen te stellen, gedrag te motiveren, leeromgevingen met elkaar te verbinden en prestaties in vele contexten te communiceren.
Badges kunnen veel verschillende soorten prestaties en claims vertegenwoordigen zoals bijv.:
⁃ vaardigheden, zoals bijvoorbeeld het beheersen van een programmeertaal
⁃ soft skills (21e eeuwse vaardigheden) zoals samenwerking
⁃ deelname aan een activiteit uit ons Xplore programma
⁃ officiële certificering zoals Cambridge English, DELF en DELE.
Meer dan 300 internationale organisaties werken al met Open Badges. Grote bedrijven zoals Microsoft, Adobe of SAP. Ook nationale en internationale onderwijsinstellingen zoals bijvoorbeeld Yale en de School of Management van de Erasmus Universiteit reiken Open Badges uit.
Het tweede deel van de middag staat in het teken van de uitreiking van de certificaten voor Cambridge English. Aan de examens hebben 42 leerlingen deelgenomen en zij zijn allemaal geslaagd. Een groep van 16 leerlingen ontvangt het FCE certificaat. Het certificaat CAE wordt uitgereikt aan 28 leerlingen. De leerlingen van het TBL ontvangen naast hun Cambridge Engels certificaat ook meteen een eigen TBL-Cambridge-Engels-Open Badge.
Cambridge English staat voor een extra, kwalitatief hoogstaande cursus Engels voor leerlingen in 3 t/m 5 vwo en voor leerlingen in 4 havo. Vwo-leerlingen kunnen er aan het einde van de derde klas voor kiezen om ofwel de cursus af te sluiten met een examen op FCE (First Certificate in English) niveau, of om, mits er voldoende voortgang is geboekt, verder te gaan om vervolgens leerjaar 4 en 5 af te sluiten met een examen op CAE (Certificate in Advanced English) niveau. Havo-leerlingen sluiten de cursus aan het einde van de vierde klas af met een examen op FCE niveau. Genoemde examens worden georganiseerd door de British Council en doorgaans afgelegd in Eindhoven of Arnhem.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties