TBL Het Hooghuis presenteert Osse Avond van de Geschiedenis

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

Op woensdag 9 oktober organiseert de sectie geschiedenis van het Titus Brandsmalyceum tijdens de “Maand van de Geschiedenis“ voor de vierde keer de “Osse Avond van de Geschiedenis”. Gast van de avond is André Kuipers. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Binnenhof van het TBL aan de Molenstraat 30 te Oss. Eindtijd is rond 22.15 uur.

Na drie eerdere succesvolle edities zal dit jaar de avond in het teken staan van de ruimte. Afgelopen zomer was het vijftig jaar geleden dat het de Amerikanen lukte voor het eerst in de geschiedenis een mens op de maan te zetten. Neil Armstrong was de allereerste. De hele wereld keek mee toen hij zijn historische woorden sprak: “That's one small step for man, one giant leap for mankind”.
We zijn nu vijftig jaar later. Op deze avond kijken we terug en vooruit. Waarom kwam deze Apollo-missie tot stand? Was het zo’n “giant leap” voor de mensheid als Armstrong voorspelde? Wat had de Apollo missie te maken met de Koude Oorlog?
Maar ook … Wat heeft onze kennis van de ruimte ons nou uiteindelijk gebracht? Hoe ziet de toekomst van de ruimte eruit? Vragen, die in Nederland eigenlijk maar door een persoon kunnen worden beantwoord. We zijn dan ook heel trots dat op deze avond onze astronaut André Kuipers de hoofdgast zal zijn. Kuipers maakte twee ruimtereizen en groeide uit tot een nationaal fenomeen, mede door zijn enthousiaste en deskundige optredens in de media. Hij zal ons deze avond meenemen in zijn fascinatie voor de ruimte.
Ook is er muziek van de band KERELZ en er is een bijdrage van Martijn Vermast.
Het belooft opnieuw een gevarieerde en interessante avond te worden.
Er is zoveel belangstelling dat de avond uitverkocht is. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties