Het Titus Brandsmalyceum, locatie van Het Hooghuis, presenteert de “Osse Avond van de Geschiedenis”.

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

Op woensdag 10 oktober organiseert de sectie geschiedenis van het Titus Brandsmalyceum tijdens de “Maand van de Geschiedenis“ voor de derde keer de “Osse Avond van de Geschiedenis”. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Binnenhof van het TBL aan de Molenstraat 30 te Oss. Eindtijd is rond 22.15
uur.

Na twee eerdere succesvolle edities zal dit jaar de avond in het teken staan van onze naoorlogse verhouding met onze oosterburen: de Duitsers. Afgelopen zomer was het dertig jaar geleden dat het Nederlands elftal in de halve finale van het EK voetbal, in het hol van de leeuw, het Duitse elftal versloeg.
Te gast op deze avond zijn oud-doelman Hans van Breukelen, historica-journaliste Marja Verburg en Elke Gersen. Hans van Breukelen was keeper van Oranje in 1988. Hij vertelt op deze avond over zijn beeld van de Duitsers, de spanningen rondom die beladen wedstrijd van 21 juni 1988 en de ontlading daarna. Hoe kijkt Van Breukelen terug op deze wedstrijd en hoe kijkt hij nu naar Duitsland? Marja Verburg is historica en journaliste. Zij woonde in Duitsland, was er correspondent en weet alles van de Duitsers. Zij zal ons meenemen in haar kijk op de recente geschiedenis van onze wederzijdse betrekkingen. Elke Gersen is Duitse en ouder van een van onze leerlingen. Zij zal vertellen over hoe er in haar jeugd door de Duitsers naar de Nederlanders werd gekeken.
Ook is er muziek van de band KERELZ en er is een column van Martijn Vermast. Het belooft opnieuw een gevarieerde en interessante avond te worden.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via een link op https://tbl.hethooghuis.nl/actueel/agenda/

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties