Het belang van een visitekaartje

Door De redactie van Arenalokaal.nl

Hoewel veel communicatie tegenwoordig via de digitale snelweg en social media verloopt en onze maatschappij steeds verder aan het digitaliseren is, blijft face-to-face contact met (potentiële) klanten en opdrachtgevers het meest effectief. Visitekaartjes zijn daarbij nog altijd een belangrijk communicatief middel.

Een visitekaartje is een praktische en directe manier om je contactgegevens te verspreiden aan je klanten en bovendien ideaal om een gesprek af te sluiten. Daarnaast is het een tastbare herinnering aan dat succesvolle eerste gesprek en vormt het kaartje het gezicht van jouw bedrijf of jij als persoon.

Goede eerste indruk
Wanneer je een potentiële klant ontmoet wil je natuurlijk graag een goede eerste indruk achterlaten. Dit doe je niet door je telefoonnummer en andere contactgegevens op een servetje te krabbelen, maar met een visitekaartje. Wanneer zo’n kaartje er gelikt uitziet, laat je zien dat je er tijd en aandacht in hebt gestoken en dat je dit bij een klant ook zult doen. Daarnaast laat je zien dat je voorbereid bent en dus professioneler overkomt.

Kansen voor het oprapen
Bij het uitwisselen van visitekaartjes liggen de kansen letterlijk voor het oprapen. Het zou kunnen leiden tot een nieuwe baan, een nieuwe klant of winst voor jouw business. En ook al hebben ze jou op dat moment misschien niet nodig, er kan een moment komen waarop ze je wel nodig hebben. En dan is een visitekaartje erbij pakken gemakkelijker dan een naam en telefoonnummer googelen.

Wat staat er op een visitekaartje?
Zorg ervoor dat al je informatie concreet op het visitekaartje staat, zodat jouw nieuwe contact precies weet wie jij bent als hij het kaartje weer tevoorschijn haalt. Belangrijk is in ieder geval dat je naam en/of titel, de bedrijfsnaam, het bedrijfslogo en natuurlijk je contactgegevens erop vermeld staan. Houd het daarnaast simpel en dicht bij jezelf. Visitekaartjes moeten je bedrijfsidentiteit promoten en zijn geen advertentie.

Goedkoop en snel je visitekaartjes laten drukken? Ga dan naar Flyerzone.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties