Heeren van Nederasselt, hét tuincentrum voor al uw groenwensen

Door Simone van de Wijdeven

NEDERASSELT - Viooltjes, primula’s, hortensia’s, stokrozen of de vlinderstruik, bij Heeren van Nederasselt vindt u alles wat u nodig heeft voor uw tuin. Met de lente in aantocht, langere dagen, lekkere temperatuur en de vogels die fluiten, staan we allen te trappelen om naar buiten te gaan. De medewerkers van Plantencentrum Heeren van Nederasselt, gelegen net over de brug bij Grave, in Nederasselt, adviseren u graag bij de keuze van uw kamer- en tuinplanten. Ook helpen zij u bij het inplanten en onderhouden van tuin en terras.

“Ooit is mijn grootvader begonnen met fruitbomen. Nu is het doorgegroeid tot een volwaardig tuincentrum waar alles op het gebied van groen te verkrijgen is”, vertelt Norbert van Lent, eigenaar van het plantencentrum. “Of het nou een gewone buxus is of iets bijzonders als een Japanse esdoorn of een Afrikaanse lelie, of een kamerplant als de ficus of vetplant, we kunnen u deze leveren.” Heeren van Nederasselt betrekt zijn planten rechtstreeks bij een groot aantal kwekers, waardoor de kwaliteit van de planten optimaal is. “Daarbij kweken onze leveranciers de planten en bomen op een natuurvriendelijke manier.”

Ateliers en groentetuin
Heeren van Nederasselt biedt meer dan alleen maar planten. “We hebben sinds kort een hout- en keramiekatelier. Daar maken onze medewerkers prachtige bloembakken, potten en korven. Deze gebruiken we om mooie cadeaus van te maken, maar we verkopen ze ook los. We organiseren ook workshops voor de creatieve klanten. Zo kunnen ze zelf hun eigen potten en bakken maken, naar eigen fantasie.”

VITAmientjes
“We zien dat mensen eerlijk voedsel willen, daarom zijn wij met een milieuvriendelijke groentetuin gestart op onze kwekerij: verse onbespoten groente van eigen land. Daarvoor hebben wij het VITA-programma in het leven geroepen. VITA is een wekelijks programma om een gezondere levensstijl te ontwikkelen. We nemen alle thema’s mee, zoals voeding, beweging of zelfzorg. Iedere week organiseren we een VITA-dag, waar iedereen die een gezondere levensstijl wil, aan mee kan doen. We werken met een VITA-coach, die je daar graag bij helpt.” Daarnaast levert Heeren van Nederasselt de VITAmientjes kistjes. “Dat is een kistje bordenvol vitaminen met een grote variëteit aan groentes en fruit, die we hier zelf kweken. Dat doen we in samenwerking met het RIBW.”

Cliënten RIBW
“Vijf jaar geleden zijn we gaan samenwerken met het RIBW Nijmegen Rivierenland, de Regionale Instelling voor Beschermde Woonvormen. We zijn met vijf cliënten gestart. Momenteel werken er per dag ongeveer twintig cliënten als medewerkers op ons plantencentrum." Het plantencentrum biedt mensen met een arbeidsafstand tot de markt en een psychiatrische aandoening toegang tot de arbeidsmarkt. “Wij bieden onze cliënten de mogelijkheid om zo dicht mogelijk bij het arbeidsleven te staan. Ons enig criterium is dat cliënten zelfstandig moeten kunnen werken. En dat kunnen ze heel goed hier, omdat ze een vaste dagstructuur hebben. Werken bij Heeren van Nederasselt betekent voor cliënten een houvast. Eind april wordt er gestart met de bouw van acht tweepersoons appartementen. Deze worden in het derde kwartaal 2019 opgeleverd. De appartementen worden gebouwd in de boerderij naast het plantencentrum. Deze appartementen worden verhuurd aan cliënten en andere potentiële huurders.”

Ontmoetingscentrum
“We willen graag doorgroeien naar een ontmoetingscentrum waar consumenten en cliënten elkaar kunnen ontmoeten. Het plantencentrum met zijn creatieve ateliers biedt voor consumenten en cliënten een aangenaam verblijf, vandaar ons slogan: Helpende handen en groene vingers.”

U bent welkom op het tuincentrum van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18 uur en zaterdag van 8 tot 17 uur. Heeren van Nederasselt - Helpende handen en groene vingers, is te vinden aan de Eindestraat 3 in Nederasselt.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties