GroenLinks Oss opent weer vuurwerkmeldpunt: 'Ook tijdens verbod overlast registreren'

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Voor het negende jaar op rij heeft GroenLinks Oss een vuurwerkmeldpunt geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk in de gemeente Oss kunnen vanaf heden worden gemeld via www.vuurwerkmeldpunt.nl. 

Hoewel er dit jaar een algeheel verbod op de verkoop en het afsteken van vuurwerk geldt, ervaren veel Ossenaren overlast van het vuurwerk dat toch afgestoken wordt. Niet alleen tijdens de jaarwisseling maar ook ver daarvoor en daarna.
Afgelopen jaar is vuurwerkoverlast besproken in de gemeenteraad en een meerderheid van partijen vond dat er wel genoeg gebeurde om overlast tegen te gaan en dat de huidige regels wel voldoende zijn, ondanks de vele meldingen van overlast en de financiële schade. Daarom blijft GroenLinks Oss in kaart brengen hoeveel overlast van vuurwerk er is in de gemeente Oss.

"Zelfs met een verbod zal er overlast blijven van vuurwerk is onze verwachting. Wij blijven daarom deze overlast te registreren om te zorgen dat de gemeente een keer écht gaat handhaven", zegt GroenLinks-raadslid Dolf Warris.

Meldingen kunnen gedaan worden op www.vuurwerkmeldpunt.nl. GroenLinks hoopt dit jaar op een rustige, veilige en gezonde jaarwisseling.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties