GGD-coronatestlocatie Uden verhuist

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - De huidige GGD-coronatestlocatie in Uden verhuist naar bedrijventerrein Vluchtoord. De nieuwe weersbestendige locatie is vanaf dinsdag 10 november operationeel.

De huidige GGD-testlocatie in Uden is niet geschikt voor alle weertypes en voor verdere uitbreiding. Daarom is GGD Hart voor Brabant op zoek gegaan naar een andere plek. Deze werd gevonden in een hal aan de Belgenlaan 3 (ingang aan Vluchtoord 5) in Uden. De nieuwe testlocatie is geschikt voor zowel koude, natte als warme weersomstandigheden en voor verdere uitbreiding. Iedereen met milde klachten kan op deze plek worden getest op het coronavirus na het maken van een afspraak. In de hal wordt op dit moment hard gewerkt aan alle voorbereidingen om op dinsdag 10 november de nieuwe testlocatie te openen.

Capaciteit
De testlocatie begint met vijf straten en is zeven dagen per week open van 8.30 tot 17 uur. Als de testvraag stijgt, de capaciteit van de laboratoria het toelaat en er genoeg materiaal en personeel is, kan GGD Hart voor Brabant de komende maanden de testlocatie in Uden uitbreiden tot zes à acht teststraten. In dat geval kan de GGD in Uden maximaal 1.200 tot 1.600 testen per dag uitvoeren. Hiermee behoort testlocatie Uden tot een van de grootste testlocaties in Brabant. Eventuele verdere uitbreiding is nog mogelijk door in de avonduren open te gaan.

Afspraak binnen 24 uur
Mensen met (milde) klachten die kunnen wijzen op het coronavirus (COVID-19) kunnen zich op afspraak laten testen voor een gratis en betrouwbare test. Door de openstelling van een extra testlocatie in Cuijk en de uitbreiding van de testcapaciteit in Uden, is het nu ook binnen de regio GGD Hart voor Brabant mogelijk om binnen 24 uur een testafspraak te maken. Een afspraak maak je online via www.coronatest.nl of via de landelijke afsprakenlijn (0800-1202). Kijk op www.rijksoverheid.nl/coronatest voor meer informatie over testen op corona.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties