Gemeente Oss verlengt duurzaamheidslening

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - De gemeente Oss heeft de regeling voor de duurzaamheidslening verlengd. Er is een bedrag van drie miljoen euro beschikbaar gesteld, zodat meer mensen hun woning duurzamer kunnen maken. In de afgelopen jaren heeft een toenemend aantal huishoudens gebruikgemaakt van deze mogelijkheid. In 2018 hebben zo'n 180 huishoudens een lening afgesloten om hun woning te verduurzamen. En tot nu toe in 2019 zijn er 137 leningen verstrekt.

Een woningeigenaar kan goedkoop geld lenen om de woning energiezuinig te maken. Dit is de Duurzaamheidslening. De gemeente Oss werkt voor de Duurzaamheidslening samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). Met de lening is het mogelijk om verschillende energiebesparende maatregelen te financieren. Je kunt daarbij denken aan spouwmuurisolatie of hoogrendementsglas, maar ook aan het plaatsen van zonnepanelen. Ook het verwijderen van een asbest dak kan worden meegefinancierd als je zonnepanelen of dakisolatie aanbrengt.

Hoogte bedrag
Je moet minimaal 2.500 euro en kunt maximaal 15.000 euro lenen. Tot een bedrag van 7.500 euro heeft de Duurzaamheidslening een looptijd van tien jaar. Voor grotere bedragen een looptijd van vijftien jaar. Er geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar om in aanmerking te komen. De lening wordt op basis van annuïteiten afgelost. Er geldt een aantal voorwaarden. Deze zijn te vinden op www.oss.nl/leningduurzaambouwen. Op die website staat ook een stappenplan en het aanvraagformulier. Is de aanvraag na beoordeling door de gemeente Oss akkoord dan kan de inwoner de aanvraag indienen bij het SVn.

Vragen?
Met vragen over de duurzaamheidsmaatregelen kan men terecht bij balie Bouwen Milieu en Leefomgeving van de gemeente Oss. Neem daarvoor contact op met 14 0412. Voor financiële vragen over een duurzaamheidslening kun je terecht bij Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn) via 033-2539436. Kijk ook op www.svn.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties