Kwijtschelding reclame- en precariobelasting in 2021

Gemeente Oss ontziet centrumondernemers en horeca

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Het college van burgemeester en wethouders van Oss stelt de gemeenteraad voor om in 2021 geen reclame- en precariobelasting te innen. Kwijtschelding van deze belastingen is bedoeld om centrumondernemers en horeca te steunen. Juist deze bedrijven zijn door de coronacrisis zwaar getroffen. Gemeente Oss wil hen de helpende hand toesteken, naast de steunpakketten van het kabinet.

Ondernemers in het stadscentrum van Oss betalen jaarlijks belasting voor de reclame-uitingen op hun pand. De opbrengst van de reclamebelasting gaat naar het Centrum Management Oss. In die regeling is sprake van een jaarlijks gegarandeerd bedrag voor het CMO, ook als de reclamebelasting minder opbrengt. Dat bedrag van 205.000 euro gaat ook dit jaar naar het CMO. Reclamebelasting heft de gemeente alleen in het centrum van de stad Oss.

Ondernemers betalen jaarlijks precariobelasting voor het gebruik van de openbare ruimte met terrassen en uitstallingen. Met het niet innen van dit geld steunt de gemeente vooral horecabedrijven die met hun terrassen veel openbare ruimte in beslag nemen. In 2021 vervalt de precariobelasting voor terrassen en uitstallingen in de hele gemeente Oss. Precariobelasting voor standplaatsen blijft in 2021 wel gehandhaafd.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties