Gemeente Oss in de race voor Operatie Steenbreek-trofee

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De jury van de Steenbreektrofee heeft op maandag 27 augustus de inzendingen van de genomineerde gemeenten beoordeeld. Dit jaar strijden er zes gemeenten om deze trofee. Dit zijn Almelo, Eindhoven, Laarbeek, Leeuwarden, Leiden en Oss.

"De grootte van het project is voor deze prijs niet doorslaggevend. Operatie Steenbreek wil met deze prijs innovatieve voorbeelden laten zien waar Operatie Steenbreek voor staat, namelijk initiatieven die een antwoord bieden op: het stimuleren van de biodiversiteit, het ontstenen van de tuinen, het beperken van de gevolgen van de klimaatverandering en het werken aan de bewustwording rondom dit thema", stelt voorzitter Wout Veldstra van Operatie Steenbreek.

Prijsuitreiking
Op 20 september tijdens de Nationale Groendag in Den Haag wordt de winnaar bekendgemaakt. Isabelle Diks, Tweede Kamerlid en ambassadeur van Operatie Steenbreek, reikt de prijs uit. Vorig jaar won Leeuwarden de prijs en ging de aanmoedigingsprijs naar Alphen aan den Rijn.


Over Operatie Steenbreek
Ons klimaat is zichtbaar aan het veranderen. Steeds vaker hebben we te maken met enorme hoosbuien, hitte of een periode van aanhoudende droogte. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast en droogte veroorzaakt schade en lage grondwaterstanden. En vergeet ook niet dat langdurige hitte bij veel mensen tot gezondheidsklachten leidt. Deze veranderingen hebben verschillende oorzaken. Maar toen uit diverse onderzoeken bleek dat de toename van verharding echt negatieve effecten had op het welbevinden van mens, dier en natuur, werd het tijd voor actie. In 2015 werd daarom door voorzitter Wout Veldstra de stichting Operatie Steenbreek opgericht. "Kleine, lokale maatregelen zijn het meest effectief. Heel veel gemeenten nemen al hun maatregelen om de openbare ruimte te vergroenen. Maar als je bedenkt dat ongeveer 40% van het stedelijk gebied in bezit is van particulieren, vragen wij juist daar ieders hulp. Iedere tegel eruit telt want groen is leven!"

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties