Geen proef met horeca en winkels in Oss

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Centrummanagement Oss heeft een corona-proof-plan bij de gemeente Oss ingediend om winkels en horeca verantwoord te openen. De gemeente ziet dit plan echter niet zitten. "Hoe zeer we als gemeente de wens van ondernemers snappen, het is niet mogelijk hier aan mee te werken."

De landelijke coronamaatregelen laten zo’n plaatselijke versoepeling niet toe, stelt de gemeente. "Eerder is in een andere gemeente een soortgelijk plan gepresenteerd. Dit is toen door het landelijk Veiligheidsberaad van burgemeesters afgekeurd. Ook in de corona-persconferentie van dinsdag 23 februari heeft premier Rutte nog eens benadrukt dat het volledig openen van winkels en horeca nog niet aan de orde is. De besmettingscijfers zijn daarvoor nog te hoog."

Wel is het vanaf woensdag 3 maart mogelijk om te winkelen op afspraak, weer buiten te sporten voor mensen onder 27 jaar en om naar de kapper of pedicure te gaan, geeft de gemeente aan. "Hoe moeilijk ook, het is in het belang van ieders gezondheid om de coronamaatregelen te blijven volgen."

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties