Geen NL-alert ontvangen? Zo stel je deze in

Door 24 Webvertising

Eens in de zoveel tijd stuurt de overheid een testbericht voor NL Alert uit. Een geweldige manier om communicatie in geval van nood mogelijk te maken. NL Alert biedt je dan ook allerlei waardevolle informatie in geval van noodsituaties, en is sinds de introductie al meer dan 200 keer ingezet. Je krijgt via NL-alerts bijvoorbeeld updates en tips in geval van noodweer, brand of andere mogelijk gevaarlijke situaties. Het kan dus ontzettend handig zijn om deze nl-alerts op je smartphone ingeschakeld te hebben; en je hoeft hier vaak maar weinig voor te doen. Maar hoe zorg je er nu voor dat ook jij deze NL-alerts op je telefoon ontvangt? We leggen het je voor de meest populaire toestellen uit.

1. De iPhone
Heb jij de nieuwste iPhone 11 aangeschaft maar krijg je het NL-alert maar niet op de juiste manier ingesteld? Geen probleem. Ga naar instellingen en vervolgens naar berichtgeving. Wanneer je helemaal naar beneden scrollt zie je de optie ‘noodmeldingen’. Mocht deze optie nog niet ingeschakeld zijn, dan tik je op het schuifje.

2. Samsung
Ben jij helemaal Android fan en loop je met de nieuwe Samsung Galaxy S10 in je broekzak? Dan ontvang je de NL-alerts als het goed is gewoon automatisch. Alle nieuwe Samsung toestellen zijn standaard goed ingesteld voor het ontvangst van NL-alert. Ontvang je ze toch niet? Ga dan naar berichten > opties > instellingen > cell broadcast, en schakel ‘cell broadcast’ in. Ga vervolgens naar ‘mijn kanaal’ om een nieuw kanaal in te schakelen. Voer bij de kanaalnaam ‘nl-alert- in, en bij het kanaalnummer ‘919’. Zorg dat het vinkje ‘kanaal inschakelen’ is ingeschakeld. Bij veel Samsung toestellen kun je ook gewoon naar het menu ‘noodwaarschuwingen’ gaan en de noodwaarschuwingen hier aanzetten.

3. Sony, LG en HTC
Heb jij een Sony, LG of HTC toestel dat na 2012 verschenen is? Dan staat NL-alerts als het goed is al op de juiste manier ingesteld. Twijfel je toch? Dan doorloop je dezelfde stappen als bij Samsung.
Ga naar hoofdmenu > instellingen > bellen > cell broadcast > cell broadcast instellingen. Voer kanaalnaam ‘nl-alert’ in, en kanaal nummer ‘919’. Vink ‘kanaal inschakelen’ aan en tik op OK!

4. Huawei
Net als bij Sony hoef je ook bij Huawei toestellen niet ste doen: NL Alert staat standaard ingeschakeld!

5. Motorola
Bij Motorola toestellen moet je vaak even naar de instellingen om het NL Alert in te schakelen. Ga naar instellingen > meer > noodwaarschuwingen en zorg ervoor dat de optie ‘extreme dreigingen weergeven’ is ingeschakeld.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties