Ga vier eeuwen terug in de tijd op Kasteel Hernen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERNEN - In de eerste twee weekenden van augustus neemt 'Compagnie te voet' hun intrede in kasteel Hernen. Op 31 juli en 1, 7 en 8 augustus is het mogelijk in de middag een kijkje te nemen in het leven van de vroeg zeventiende-eeuwse tijdelijke bewoners. Tijdens de rondgang door het kasteel kom je hen op verschillende plekken tegen.

Buiten tref je musketiers en piekeniers, bezig met gevechtsoefeningen, terwijl hun gevolg druk bezig is met de dagelijkse zaken in de bivak. Je stapt als het ware vier eeuwen terug in de tijd. Compagnie te voet beeldt een Staatse infanteriecompagnie zo waarheidsgetrouw mogelijk uit, waarbij naast het militaire gedeelte het onmisbare kampgevolg ook een belangrijke rol heeft. Kijk voor meer info op www.dutchrevolt.nl. Volwassenen betalen 10 euro entree, kinderen 5 euro. Museumkaarthouders mogen gratis binnen. Kasteel Hernen ligt aan de Dorpsstraat 40 in Hernen.

Nieuw wandelrondje
Onlangs is rondom het kasteel een nieuwe wandeling gelanceerd. De tocht is te belopen in een variant van 2 uur (8 km) of 4 uur (16 km). De kasteelwandelroute wil bijdragen aan meer bezoek aan Kasteel Hernen en meer bekendheid over Nederland kastelenland. "De wandelroute plaatst Kasteel Hernen in het spotlicht en vormt een passende aanvulling op een bezoek aan ons museum", stelt beheerder Tatiana Klinkert. "Ik verwacht dat er hierdoor meer bezoekers naar ons kasteel komen en dat kunnen we goed gebruiken. Wat ik verder interessant vind is dat de route zowel in het Nederlands, Engels als Duits is uitgegeven." De wandelroute is gratis te downloaden op http://hernen.glk.nl

Kleine lussen
Rob Wolfs van Trage Tochten heeft de route uitgestippeld: "Voor Kasteel Hernen ben ik uitgegaan van een aaneenschakeling van kleine lussen. De wandeling is met de kaart of tekst gemakkelijk te doen. Waar vroeger rivier(takk)en van de Maas kronkelden, wandelen we nu in een licht glooiend landschap van kleine bosjes, bomenlanen en graslanden op oude rivierduinen. In een gebied boordevol cultuurhistorie van landgoederen met kasteel, landhuis, boerderijen, beltmolen en kerken(paden). De route start en eindigt bij Kasteel Hernen."

(foto's: T. Rothengatter)

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties