Zondag 10 maart in Muzelinck Oss

Fringel Festival voor artiesten met autisme

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Stichting Gleveris houdt zondag 10 maart voor de zevende keer het Fringel Festival. Dit muziekfestival is een 'probeerproject' dat bedoeld is voor mensen met autisme. Zij mogen die dag optreden bij Muzelinck aan de Raadhuislaan 18 in Oss. Het motto dit jaar is 'lef tonen'. De optredens vinden plaats tussen 11 en 13 uur.

Tijdens de vorige editie van het Fringel Festival betraden zestien deelnemers uit het hele land het podium. Voor dit jaar hebben veertien artiesten zich opgegeven. Het belooft een buitengewoon divers programma te worden met verschillende instrumenten en diverse muziekstijlen. Voor de pauze klassieke muziek van grote componisten, na de pauze eigen(tijdse) werken van aanstormend talent.

Stichting Gleveris
Om meer mensen met autisme een kans te geven hun talent te ontwikkelen is Stichting Gleveris in het leven geroepen. Niet alleen muzikale mensen met autisme kunnen hier terecht, maar bijvoorbeeld ook fotografen, grafisch ontwerpers of filmmakers. De stichting wil iedereen met een wens ondersteunen door er een probeerproject van te maken. Zo krijgen deze mensen ook erkenning en een podium voor hun talent. Heel belangrijk, want veel van hen hebben niet echt een helder toekomstbeeld.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties