F16’s Vliegbasis Volkel verzorgen herdenkingsvlucht in Roermond

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VOLKEL - Op zaterdag 7 september vertrekken vanaf vliegbasis Volkel vijf F16’s om een fly-by te verzorgen boven het Nationaal Indië Monument in Roermond. De Nederlandse militairen die gesneuveld zijn in het voormalige Nederlands-Indië of Nieuw-Guinea worden hierbij herdacht. De verwachte openstelling van de vliegbasis is van 13 tot 15.30 uur.

Het Nationaal Indië Monument herinnert aan ruim 6.200 Nederlandse militairen die in de periode tussen 1945 en 1962 in het voormalige Nederlands-Indië of
Nieuw-Guinea zijn gesneuveld. Bij het monument wordt jaarlijks een herdenkingsplechtigheid gehouden. Tijdens deze plechtigheid vliegen de toestellen over de begraafplaats om een eregroet te brengen aan de gevallenen. Deze eregroet wordt uitgevoerd in een zogenoemde 'missing man-formatie', waarbij één toestel de groep verlaat als symbool voor de gevallenen.

De openstelling is onder voorbehoud van operationele wijzigingen en onvoorziene
omstandigheden. Klachten kunnen worden ingediend via https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen/klachten-geluidsoverlast of via het gratis telefoonnummer 0800-0226033.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws



Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties