F-16’s gaan weer avondvliegen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VOLKEL - F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht vliegen vanaf maandag 8
oktober 2018 weer in de avonduren. In de weken 41, 44, 45, 47, 48 en 50 wordt er vanaf vliegbasis Volkel en Leeuwarden van maandag tot en met donderdag gevlogen tot uiterlijk 00 uur. Avondvliegoefeningen zijn noodzakelijk om grondpersoneel en vliegers optimaal voor te bereiden op hun taak, 24/7 inzetbaar zijn, waar dan ook ter wereld.

Daadwerkelijke inzet van F-16’s vindt voornamelijk plaats bij duisternis. Het toestel is uitgerust voor nachtelijke operaties. Zo heeft de vlieger de beschikking over geavanceerde nachtzichtapparatuur. Om deze middelen optimaal te kunnen benutten tijdens huidige en toekomstige missies moet er regelmatig getraind worden, ook in het donker.

Voor de F-16 vliegers van de Koninklijke Luchtmacht zijn deze vluchten essentieel om de inzetgereedheid te waarborgen. Momenteel opereren F-16’s vanuit Jordanië in coalitieverband in de strijd tegen IS.

Informatie
Vanwege operationele redenen of onvoorziene omstandigheden kan van bovenstaande planning worden afgeweken. Wilt u meer weten over vliegbewegingen, zie www.luchtmacht.nl/vliegbewegingen  of NOS teletekst pagina 766.Voor vragen en eventuele geluidshinderklachten kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800 – 0226033. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.luchtmacht.nl/geluidshinder

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties