Adressen gezocht voor Duitse, Franse en Nederlandse kinderen

Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Via Europa Kinderhulp komen elke zomer honderden kinderen naar Nederland voor een fijne vakantie. Deze kinderen kijken reikhalzend uit naar de zomervakantie. Een paar weken bij Nederlandse vakantieouders om hun vaak zorgelijke thuissituatie even te mogen vergeten.

Wil je ook graag iets van betekenis doen voor een ander? Stel je hart en huis open voor een vakantiekind. Europa Kinderhulp is op zoek naar vakantieouders, lieve mensen die een tijdelijk thuis willen zijn voor kinderen die opgroeien in zorgelijke situaties. Geef een kind de vakantie van zijn of haar leven. Deze kinderen zijn blij met gezelligheid en aandacht. Gewoon meedraaien in jullie gezin, dat is waar het om gaat. Ze gaan na het voorlezen, samen eten en buiten spelen met een nieuwe ervaring naar huis. Dat pakt niemand hen af. 

De vakantieperiodes voor Brabant zijn:

  • Duitsland (Berlijn): 16 juli - 2 augustus
  • Frankrijk (Secours Populaire Français): 17 juli - 2 augustus
  • Duitsland (Hannover): 16 juli - 3 augustus
  • Duitsland (Hannover): 23 juli - 3 augustus
  • Nederland: 23 juli - 6 augustus

Begeleiding
Europa Kinderhulp weet dat het niet niks is om ruim twee weken een kind van een ander in huis te hebben. Daarom besteden zij veel aandacht aan de voorbereiding en ook tijdens de verblijfsperiode sta je er niet alleen voor. Als het goed klikt: een van de doelstellingen van Europa Kinderhulp is dat vakantieouders het vakantiekind terug kunnen vragen. Er zijn vele voorbeelden van kinderen en gezinnen die jarenlang hun vakantie samen vieren en die ook, als ze volwassen zijn, contact met elkaar houden.

Kijk voor meer informatie: www.europakinderhulp.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties