Sprinters in Oss verlengd

Drukste trein van Nederland is niet meer zo druk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De drukste trein van Nederland is niet meer zo druk. De dagelijkse sprinter vanuit NS-station Oss die vertrekt om 7.40 uur is erg populair bij scholieren en studenten die weer uitstappen bij station 's Hertogenbosch-Oost. Daar is een aantal scholen gevestigd. Tot december vorig jaar was de sprinter de drukste trein van Nederland. Het was er gemiddeld 41 procent drukker dan het beschikbare aantal plekken in de trein. NS heeft de trein sinds de nieuwe dienstregeling verlengd en dat heeft een fors effect, zo blijkt uit cijfers over de maand januari.

De trein kon per 15 december verlengd worden omdat er door ProRail aan de wissels gewerkt is in Nijmegen. De sprinters in Oss komen uit Nijmegen. "Door de aanpassing kan de langere trein daar nu ook aan het perron staan", zegt NS-woordvoerder Arno Leblanc. "En konden wij de door ons al een tijdje gewenste verlenging van de treinen ook uitvoeren."

Top vijf
Ook de sprinter van 8.10 uur vanuit Oss richting ’s-Hertogenbosch stond in de top vijf van drukste treinen van Nederland. Ook deze trein is verlengd. "Beide treinen hebben er drie treindelen bijgekregen. Daardoor zijn er 160 zitplaatsen bijgekomen tot een totaal van 530 zitplaatsen. We zien nu dat de bezettingsgraad in januari op ongeveer 90 procent lag, waar dat in januari 2019 zo'n 130 procent was.”

Druktevermijders
In september deelde NS in de ochtendspits gratis koffie en smoothies uit aan reizigers op station Oss (foto). Hiermee werden ze gewezen op de spitstrein om 08.00 uur die aanzienlijk rustiger is. In de nieuwe dienstregeling blijft de spitstrein ook rijden. September is traditiegetrouw de drukste spoormaand van het jaar; forensen zijn terug van vakantie en studenten gaan weer studeren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties