Discriminatie melden kan bij Vizier

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD/UDEN - Sinds 1 januari van dit jaar kunnen de inwoners van Landerd en Uden gratis terecht bij Vizier als zij discriminatie ervaren of daar vragen over hebben.

"Niemand wil buitengesloten worden of onrechtvaardig behandeld worden, zeker niet als dat bijvoorbeeld is vanwege je afkomst, huidskleur, leeftijd, handicap, godsdienst, geslacht of seksuele geaardheid", stellen de twee gemeenten. "Mogen meedoen en mogen zijn wie je bent is belangrijk. Of het nu gebeurt op school, bij het solliciteren, op de werkvloer, bij het sporten of op straat, discriminatie is overal onacceptabel. Ook is het bij wet verboden: dat staat in Artikel 1 van onze grondwet, in het Wetboek van Strafrecht en in de gelijkebehandelingswetgeving. Discriminatie stopt meestal niet vanzelf. Alleen als discriminatie gemeld wordt, kan het aangepakt worden. Vizier luister naar u en neemt uw melding serieus. Zij geven u advies over hoe u in uw situatie met discriminatie om kunt gaan en bieden ondersteuning bij het samen zoeken naar een oplossing. Ook kunnen zij u helpen bij het voeren van klachtenprocedures en bij het doen van aangifte bij de politie. Kortom; zij zoeken samen met u naar een passende oplossing. Ook rapporteren zij jaarlijks over deze discriminatiezaken."

Vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Vizier via www.vizieroost.nl of www.discriminatieoost.nl. Telefoonnummer: 085 073 4600. E-mail: info@vizieroost.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties