Dijkgraaf Lambert Verheijen neemt afscheid van Aa en Maas

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Voor de laatste keer pakte dijkgraaf Lambert Verheijen vrijdag 9 april de voorzittershamer op tijdens de vergadering van het algemeen bestuur van waterschap Aa en Maas. Na een periode van ruim zestien jaar legt hij het ambt van dijkgraaf neer om te gaan genieten van zijn pensioen. Daarmee komt voor hem ook een einde aan zijn voorzitterschap van het algemeen bestuur, het politieke orgaan van het waterschap.

Afscheid dijkgraaf Lambert Verheijen. (foto: Marc Bolsius)

In 2005 startte Verheijen als dijkgraaf bij waterschap Aa en Maas. Vanaf 1987 was hij lange tijd lid van Provinciale Staten van Noord-Brabant, en sinds 1992 ook lid van Gedeputeerde Staten. Van 2015 tot 2019 zat Lambert Verheijen namens de PvdA in de Eerste Kamer. Hij neemt met gemengde gevoelens afscheid. “Natuurlijk kijk ik ernaar uit om meer tijd te hebben voor mijn gezin en andere dingen in het leven waar ik van geniet", zegt hij", maar dijkgraaf zijn van dit waterschap is de mooiste baan die je kunt hebben. En werken aan water is nooit af. Er liggen grote klimaatuitdagingen voor ons.”

De opvolger van Verheijen is Mario Jacobs, die op 23 april wordt geïnstalleerd als de nieuwe dijkgraaf van waterschap Aa en Maas.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties