Dichterbij biedt cliënten en collega’s boosterprik vóór 2022

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Meestal worden goede voornemens aan het begin van het jaar gemaakt. Dichterbij besloot echter om er in november nog ééntje toe te voegen aan 2021: vóór het eind van het jaar zoveel mogelijk cliënten en collega’s extra bescherming bieden tegen het coronavirus, met een booster. De afgelopen maand werden in totaal meer dan vijfduizend cliënten en collega’s geprikt.

Begin november kreeg Dichterbij te horen dat het de voorbereiding voor de boostervaccinaties kon opstarten. Hylke Kerstens, projectleider vaccineren: "We zijn toen meteen in actie gekomen, ook al waren er nog wat onduidelijkheden. Wanneer de vaccins zouden komen, om maar iets te noemen. Toen die op 24 november binnen kwamen, konden we direct uit de startblokken. Die avond werden de eerste medewerkers al gevaccineerd. De volgende dag gingen onze vaccinatieteams op pad om cliënten in hun woningen te prikken, want dat is voor hen het prettigst."

Strakke organisatie
Aan het begin van het jaar vaccineerde Dichterbij ook alle cliënten op de eigen woningen. "Die ervaring uit de eerste rondes was enorm waardevol", vertelt Hylke. "Daarom durfden we het ook aan om onze medewerkers de mogelijkheid tot een booster via Dichterbij te bieden. Voor collega’s organiseerden we verschillende vaccinatie-avonden. Dat deden we op locaties verspreid over ons werkgebied, om lange reistijd te vermijden. Uiteindelijk hebben we in de week voor Kerstmis nog een extra prikavond toegevoegd. De vaccins waren beschikbaar, de vraag was groot, en iedereen wilde best nog een avond zijn bijdrage leveren. Of eigenlijk: graag zelfs. Die energie was heel bijzonder."

Zorgen vóór elkaar, met elkaar
Uiteindelijk kregen in totaal zo’n 5.650 cliënten en collega’s bij Dichterbij hun boostervaccinatie vóór de feestdagen. "Dat hebben we vooral te danken aan de betrokkenheid en flexibiliteit van heel veel mensen", vervolgt Hylke. "Van collega’s vooral, maar we kregen ook hulp van buiten Dichterbij. Denk ook aan cliënten en verwanten, ook voor hen was het snel schakelen. Het was voor ons een extra streven om de directe zorg zo min mogelijk te belasten. De druk op de zorgteams is nog steeds groot, de lange adem van corona is duidelijk zichtbaar. Daarom zijn we enorm dankbaar dat dit ons gelukt is. Een goed voornemen dat razendsnel werd waargemaakt. Daar zijn we best trots op."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties