Deze verzekering kan vaak (fors) goedkoper

Door Koen Kuijper

Heeft u een overlijdensrisicoverzekering afgesloten, bijvoorbeeld bij uw hypotheek of als los product? Dan is de kans groot dat uw premie omlaag kan. Dat geldt in het bijzonder als u de verzekering al meer dan vijf jaar geleden heeft afgesloten. Hieronder leest u hoe u kunt besparen.

Door de stijgende levensverwachting zijn de premies van overlijdensrisicoverzekeringen fors gezakt. Als bestaande klant bij een verzekeraar heeft u daar echter niets aan, want uw huidige polis zakt niet mee. Maar wat kunt u dan wel doen?

Overstappen
Het kan interessant zijn om uw overlijdensrisicoverzekering over te sluiten of een lagere premie aan te vragen. Let wel even op de voorwaarden, bijvoorbeeld de kosten die komen kijken bij het opzeggen van de verzekering. Daarnaast is het verstandig om de verzekering pas op te zeggen als u bent geaccepteerd voor een nieuwe polis.

Overstappen van verzekeraar kan online geregeld worden, bijvoorbeeld op Overlijdensrisicoverzekering.nl. U ziet dan gelijk wat u kunt besparen en welke aanbieders voordelig zijn. Vindt u dit lastig? Schakel dan een adviseur in.

Gestopt met roken
Ook als u gestopt bent met roken, kan de premie van uw overlijdensrisicopolis vaak omlaag. Neem hiervoor contact op met uw huidige verzekeraar. De verzekeraar zal wel enkele voorwaarden stellen. Om aan deze voorwaarden zult u vaak een verklaring moeten invullen waarin staat dat u daadwerkelijk bent gestopt met roken en hoe lang geleden dit is geweest. Vervolgens kan de verzekeraar beoordelen of, en in hoeverre, uw premie omlaag kan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties