De winter in volle gang

Door Kees van der Velden

Het winterseizoen is weer in volle gang, dat betekent dat het weer tijd is voor de leukste activiteiten van het jaar. Als het een beetje meezit kunnen de schaatsen dit jaar weer ondergebonden worden. Dat is iets waar bijna elke Nederlander het hele jaar op zit te wachten. Want zeg nou zelf een middagje schaatsen en vervolgens lekker een grote kom snert, wie wil dat nou niet? Als het winterweer in Nederland niet mee wil werken kun je er altijd nog voor kiezen om de biezen te pakken en te vertrekken naar een van dichtbij gelegen wintersportoorden. Maar hoe bereid je je nou op zo een vakantie voor? In dit artikel lees daar meer over.

De meeste Nederlanders vertrekken in de wintersport periode richting Duitsland, Frankrijk, Italië of Oostenrijk. In deze landen kun je als wintersportliefhebber goed terecht. Je hebt de mogelijkheid tot skiën, snowboarden, langlaufen of après-skiën. Dat laatste is dan wel geen officiële sport maar voor veel Nederlanders is het wel iets om rekening mee te houden bij het uitzoeken van de wintersport locatie. Echter zijn er nog aantal wintersportgebieden die de moeite waard zijn om te overwegen. Je kunt namelijk op wintersport in sommige delen van Scandinavië. Hier zal je meer ongerepte natuur vinden en ,mocht je dat belangrijk vinden, een stuk minder Nederlanders. Voordat je overgaat tot het boeken van een vakantie moet je wel goed afwegen wat je belangrijk vindt tijdens de vakantie. Het is namelijk zo dat je in sommige gebieden veel meer zeker bent van een dik pak sneeuw, in andere gebieden is de après-ski een veel belangrijkere factor.

De voorbereiding
Het spreekt voor zich dat het belangrijk is om je wintersportvakantie goed voor te bereiden. Met een tandenborstel een schone onderbroek alleen red je het helaas niet. Wat je van tevoren moet regelen is de huur van alle spullen die je zelf niet hebt, denk hierbij aan: een snowboard of ski's en snowboard of skischoenen. Het is raadzaam om wel zelf van te voren de juiste kleding aan te schaffen want wanneer je kleding gaat huren is het en minder fris en het past bijna nooit helemaal precies. Bij het doen van de inkopen voor je aanstaande wintersport is verstandig om goed op het internet te kijken waar je het goedkoopste uit bent. Je kunt bijvoorbeeld de reclame folders van Kimbino raadplegen. Zo weet je zeker dat je het goedkoopste uit bent.

Tot slot is het raadzaam om te zorgen dat je genoeg comfortabele kleding bij je hebt om onder je ski pak te dragen, om ‘s nachts te dragen en om tijdens de après-ski te dragen. Als je de hele dag op de piste geweest bent wil je niet je strakke spijkerbroek aan moeten. Ook bij de aanschaf van de comfortabele kleding kun je terecht bij Kimbino. Met de folders van Kimbino ben je altijd het voordeligste uit en je houdt zonder er wat voor te doen ook nog eens rekening met het milieu, er wordt namelijk geen papier gebruikt! Voor comfortabele kleding kun je de Lidl folder en de Zeeman folder het beste raadplegen. Hier vind je de beste koopjes wat betreft comfortabele en warme kleding.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties