Musicalgroep TBL op de planken van De Lievekamp met 'Pippin'

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

De voorstellingen van “Pippin” door de TBL musicalgroep vinden plaats op vrijdag 6 april om 20.15 uur, op zaterdag 7 april om 20.15 uur en op zondag 8 april om 14.00 uur. De voorstellingen vinden plaats in theater De Lievekamp te Oss. De kaartjes zijn te koop aan de kassa van het theater of via de website www.lievekamp.nl. De kaartjes kosten € 15,50 per stuk (2e rang) en € 17,50 (1e rang).

Ruim 110 leerlingen hebben in maart/april 2017 deelgenomen aan de audities. Ruim 70 leerlingen, verdeeld over de zanggroep en de dansgroep, zijn vervolgens door de audities gekomen. Onder leiding van het artistieke team, Floor-Anne van Vliet (regie/zangcoach) en Stanley Stokkermans (muzikaal leider/dirigent) hebben onze leerlingen wekelijks gerepeteerd. De choreografie van zowel de dansgroep als van de spelgroep is in handen van Mieke de Jong.
Pippin is een van de langstlopende producties op Broadway. De musical beleefde daar de première in 1972 en dat is te horen, want de tijdloze muziek van Stephen Schwarz ademt de geest van de zeventiger jaren. Te horen zijn bekende hits als ‘I Guess I’ll Miss That Man’ (ooit gezongen door The Supremes) en ‘Corner of the Sky’ (gecoverd door The Jackson 5 in 1972) behorende tot de Motown Sound uit jaren zeventig.
De fictieve zoon van Karel de Grote, Pippin, gaat op zoek naar zichzelf en hoe hij zijn leven wil leiden. Hij gaat het leger in, probeert de macht te grijpen, experimenteert met van alles en nog wat en komt uiteindelijk tot de conclusie dat ‘in het moment leven’ de beste optie is voor een gelukkig bestaan. Pas dan kan hij zich overgeven aan zijn liefde voor de mooie Catherine en komt alles op zijn pootjes terecht, en stapt de opstandige adolescent het gelukkige burgermansbestaan in.
De leerlingen zijn o.a. afkomstig uit Oss, Heesch, Berghem, Ravenstein, Nistelrode, Lith, Megen en Schaijk. Ook achter de schermen zijn leerlingen, oud-leerlingen en moeders van onze leerlingen actief als stage-hands, kleedsters, volgspotters, bij de grime of als coupeuse.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties