De Kindertelefoon zoekt nieuwe leden jongerenraad

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

De Kindertelefoon is dé plek in Nederland waar kinderen en jongeren over alles kunnen praten. Het is van belang dat De Kindertelefoon nog meer van kinderen en jongeren zelf wordt. Daarom werkt de organisatie met een actieve jongerenraad. Ze zijn op zoek naar nieuwe leden. Ben je tussen de 12 tot 18 jaar en vind je het leuk om kritisch en enthousiast mee te denken? Meld je dan aan!

De jongererenraad is in 2018 het leven geroepen om De Kindertelefoon te adviseren over wat er speelt bij jongeren. De jongerenraad helpt hen scherp te blijven op veranderende behoeftes en nieuwe trends, en zorgt ervoor dat ze blijven aansluiten bij de leefwereld van jongeren. Want wie weet er nu beter wat kinderen en jongeren belangrijk vinden dan de jongeren zelf?
De nieuwe deelnemers staat een gevarieerd takenpakket te wachten: van vloggen, brainstormen met vrijwilligers, medewerkers en de directeur-bestuurder, tot het volgen van workshops en het vertegenwoordigen van De Kindertelefoon tijdens evenementen.

Eerste resultaten
De eerste jongerenraad heeft een jaar lang meegedacht over het beleid van De Kindertelefoon. Dat heeft flink wat opgeleverd, legt beleidsmedewerker jongerenparticipatie Suzanne Elferink uit. "De jongeren hebben ons bijvoorbeeld duidelijk gemaakt dat het belangrijk is om zichtbaar te maken wie er achter de lijnen zitten. Daarom stellen we nu op onze website en social media een aantal van onze vrijwilligers voor. De jongeren vinden sowieso dat wij veel meer van onze organisatie moeten laten zien, dat wekt vertrouwen. Vroeger was De Kindertelefoon echt afgeschermd, nu treden we veel meer naar buiten."

Bijeenkomsten
De jongerenraad komt in ieder geval vijf keer per schooljaar bij elkaar, op een donderdagmiddag op verschillende locaties van De Kindertelefoon. Tijdens deze bijeenkomsten leren de jongeren de organisatie goed kennen, praten ze met vrijwilligers en medewerkers en volgen ze interessante trainingen. Ook gaan ze vloggen over het werk van de jongerenraad.

Profiel nieuw jongerenraadlid:

  • Je bent minimaal 12 en maximaal 18 jaar oud
  • Je bent niet bang om je mening te geven
  • Je bent enthousiast, een doorzetter en wilt graag iets betekenen voor anderen
  • Je kunt in het schooljaar 2019-2020 vijf keer naar De Kindertelefoon komen (in Utrecht en Groningen; reiskosten worden vergoed)
  • Je kunt aanwezig zijn bij de selectiedag op woensdagmiddag 12 juni in Utrecht.

Aanmelden voor de jongerenraad kan tot en met zondag 26 mei 2019 via www.kindertelefoon.nl/jongerenraad

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties