Dag van de Luchtsport in Nistelrode

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

NISTELRODE - Brabant van boven, dat zou ik wel eens willen zien! Vraagt u zich dit wel eens af, terwijl u een klein vliegtuigje over ziet komen? Zou u ook eens van die pure vrijheid willen proeven, het uitzicht zelf willen aanschouwen of simpelweg de kick van het vliegen eens mee willen maken? Op zaterdag 15 september wordt voor het allereerst in de geschiedenis de Dag van de Luchtsport georganiseerd. Een landelijke dag vanuit de Nederlandse vliegclubs, waarbij
alle luchtsporten worden vertegenwoordigd.

Als enige vrij toegankelijke vliegveld in Noord-Brabant, kan Zweefvliegclub Nistelrode niet ontbreken. De club neemt u graag mee in de wereld van het zweefvliegen. 

Het programma:
* Static show en oldtimer vliegtuigen (11–17 uur); in de hangar staat de gehele dag een tentoonstelling klaar met daarin een korte film over zweefvliegen en informatiepanelen over de theorie van het vliegen en de vliegopleiding. Daarnaast kunt u een aantal zweefvliegtuigen van dichtbij bekijken, inclusief een oude Italiaanse oldtimer, waarmee u op de foto kunt. Verder is er een virtual reality zweefvliegsimulator.
* Brabant van boven (11–17 uur); Speciaal voor deze dag kunt u een keer meevliegen tegen een gereduceerd tarief: voor 27,50 euro (normaal 40) kunt u met een van onze ervaren vliegers de lucht in. Aanmelden kan alleen van tevoren via www.acnistelrode.nl. Durft u meer? Vraag dan zeker aan de vliegers om tijdens de vlucht eens zelf een klein stukje te sturen. Liever met twee voeten aan de grond of gewoon zin in een lekker drankje? Neem dan plaats op het panorama-terras met prachtig uitzicht op het vliegveld.

Aeroclub Nistelrode is gelegen aan de Vorstenbosscheweg 10 in Nistelrode. Meer info: www.acnistelrode.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties