CV-ketel bijvullen en ontluchten voor stookseizoen begint

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Ieder jaar moet je even controleren of de druk op je cv-ketel nog tussen de 1,5 en 2 bar is. Voor het stookseizoen. Dat is nu dus. Ontluchten en bijvullen kun je zelf. Net als de eco-knop aanzetten en de temperatuur van je cv-ketel lager zetten. Je CV verwarmt het water voor je kraan en douche (tapwater) én het water voor het verwarmen van je huis. De eco-knop bespaart energie bij het verwarmen van je tapwater. Je bespaart energie op je verwarming wanneer je de cv op een lagere temperatuur zet.

Het is belangrijk dat er voldoende water en geen lucht in je cv-installatie zit. Dan krijg je je huis sneller en beter warm. Download de gratis de handleiding voor het ontluchten en bijvullen. In augustus maken inwoners van de gemeente Oss kans op waterzijdig inregelen van je verwarming, ter waarde van minstens 150 euro. Een monteur van Kemkens komt bij de winnaar langs. Op www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender staat het formulier om de handleiding te downloaden.

Waterzijdig inregelen
“Het best bewaarde geheim voor energiebesparing is om met waterzijdig inregelen je cv-installatie in balans te brengen. Daarmee kun je zo’n vijftien procent besparen op energieverbruik”, stelt Peet Ceelen van Kemkens. Waterzijdig inregelen van je verwarming is het in balans brengen van je cv-installatie. Zo wordt iedere kamer verwarmd zoals jij wil. Dit hoeft doorgaans maar één keer en dan is het goed.

Minder gas gebruiken
Afgelopen juni presenteerde Alexander van den Buusse het webinar ‘Van Gas Los’ van Global Goals Oss. Alexander is vrijwilliger in het bestuur van Global Goals Oss en vertelde waarom we minder gas moeten gebruiken. Door je cv-ketel goed in te stellen gebruik je minder gas. Begin met het downloaden van de handleiding ‘bijvullen en ontluchten’ op www.ossschakeltdoor.nl/besparingskalender. Hier vind je ook een het interview met Alexander en een link naar het webinar Van Gas Los.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties