Cursus ‘Systemisch kijken’ bij Volksuniversiteit Oss

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Volksuniversiteit Oss heeft deze keer een bijzondere cursus ‘Systemisch kijken’. Docent Mieke Kox (foto) van Centrum van Verbinders neemt de deelnemers mee om een ‘kijkje’ te nemen in hun eigen systeem en daarmee inzicht te krijgen in belemmerende patronen die misschien al generaties lang spelen. Alles wat in een eerdere generatie niet is uitgewerkt of buitengesloten, zal zich bij een nieuwe generatie opnieuw aandienen.

Mieke: "We maken allemaal deel uit van systemen. Om te beginnen met het gezin waarin we geboren zijn, ons gezin van herkomst. In je familiesysteem wordt jouw blauwdruk ontworpen. Mensen zijn zo loyaal aan dit systeem, dat het wel eens in de weg kan staan om voor jezelf te kiezen en je eigen weg te gaan."

Bert Hellinger, de grondlegger van het systemisch werk, heeft door jarenlange observaties ervaringen opgedaan bij familieopstellingen en hieruit een theorie ontwikkeld. Deze theorie geeft ons inzichten en bewustwording over de werking van de systemen en de impact die deze heeft op ons dagelijks leven.
"Tijdens cursus ‘Systemisch kijken’ krijg je in vier avonden meer inzicht in jouw familiesysteem en patronen. En maak je kennis met enkele werkvormen binnen het systemisch werk. Het is een combinatie van kennis opdoen en oefeningen die je de kracht laten voelen en ervaren van het systemisch werk."

"De theorie van Bert Hellinger is direct toepasbaar op je eigen situatie en vraagstukken", geeft Mieke Kox aan. "Met deze nieuwe inzichten kun je op een andere manier kijken naar jezelf en de mensen in je omgeving. Gedrag krijgt een andere betekenis en je ontwikkelt een breder palet om nieuwe keuzes te kunnen maken."

Voor wie?
De cursus is voor iedereen die voor zichzelf wil investeren in bewustwording en persoonlijke groei. De cursus is op woensdagavond en start op 11 november van 19 tot 21.30 uur. De kosten zijn 99 euro. Inschrijven kan via www.volksuniversiteitoss.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties