Crowdfundingsactie voor meerjarenstudie naar kinderen met Q-koorts

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Wat hebben kinderen met Q-koorts en het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS) nodig? Hoe kan hun leven aangenamer worden gemaakt? En wat is de beste begeleiding? Angela van der Pluijm uit Hank, moeder van de zevenjarige Emma, het jongste Q-koortspatiëntje van Nederland, hoopt dat een meerjarenstudie naar kinderen met Q-koorts daar antwoorden op kan geven.

Angela is samen met Q-koortspatiënt Carla van Mook een inzamelingsactie begonnen. Ze worden hierbij ondersteund door andere volwassenen met Q-koorts. “De grote Q’s vechten voor de kleine Q’s”, vertelt Angela. Met de actie wil ze langdurig onderzoek naar kinderen met Q-koorts mogelijk maken. Sinds donderdag is de actie te vinden op www.doneeractie.nl/meerjarenstudie-naar-kinderen-met-q-koorts/-30656
Q-koorts bij kinderen komt zelden voor. Voor zover bekend zijn er slechts dertien minderjarigen bij wie de diagnose officieel is gesteld. In 2014 zag Angela haar dochter veranderen van een blozend, gezond meisje in een heel ziek kind. Emma bleek Q-koorts te hebben gehad en daaraan QVS te hebben overgehouden. Dat heeft grote invloed op het dagelijks leven van het gezin. Zo kan Emma slechts halve dagen naar school, is haar weerstand laag en heeft ze regelmatig veel pijn.

Haarspeldjes
Woensdag 7 november wordt aandacht gevraagd voor kinderen met Q-koorts. Wil je ook meedoen? Draag die dag dan een paars en roze haarspeldje als kruis in je haar of op je kleding.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties