Voor wie download jij de app?

CoronaMelder nuttig voor buitensporters

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Vóór corona sportte ruim zeventig procent van de Nederlanders minimaal eens per week. Tijdens de lockdown in januari deed net iets minder dan de heflt van de Nederlanders nog één keer per week aan sport. Dat blijkt uit cijfers van NOC*NSF. Nu volwassenen weer met vier personen buiten mogen sporten, wordt verwacht dat Nederlanders de komende tijd vaker hun sportkleding aantrekken. Voor deze buitensporters is de CoronaMelder-app nuttig.

Sport is goed voor de gezondheid. Het is dan ook een belangrijke ontwikkeling dat volwassenen weer in kleine groepen onder begeleiding mogen trainen. Tegelijkertijd ontstaan er door deze versoepeling meer risicovolle ontmoetingen.

Voorkom besmettingen
Uit doorlopend onderzoek onder leiding van Prof. dr. Wolfgang Ebbers van de Erasmus Universiteit blijkt dat zeven op de tien mensen die een melding in CoronaMelder kregen sneller in beeld kwamen voor het bron- en contactonderzoek. Dat is belangrijk, vindt Ebbers. “Als je een melding via CoronaMelder krijgt, weet je dat je meer kans hebt om besmet te zijn. Zo kun je eerder maatregelen treffen om te voorkomen dat je onbewust sportmaatjes of mensen in jouw omgeving besmet. Want ook voordat je klachten krijgt, kan je al besmettelijk zijn.”

Nieuwe functie: pauzeknop
CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent. Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt.
Sinds kort zit in CoronaMelder een pauzeknop. Hiermee kunnen gebruikers de app pauzeren. Deze pauzefunctie is handig voor buitensporters die hun telefoon tijdens de les in een tas of bak leggen met andere telefoons. Terwijl ze zelf 1,5 meter afstand bewaren van hun medesporters. De telefoon kan dus dicht bij de telefoon van een andere gebruiker van CoronaMelder zijn, zonder dat de gebruikers in elkaars buurt zijn. Je kan zelf aangeven hoe lang je de app wilt pauzeren, met een maximum van twaalf uur. Is de ingestelde pauze voorbij? Dan krijg je een melding om CoronaMelder weer te activeren.

Basisregels blijven belangrijk
Inmiddels hebben ruim 4,7 miljoen mensen CoronaMelder gedownload. Als je de app op je mobiel hebt, blijft het belangrijk om je te houden aan de basisregels. Zoals 1,5 meter afstand houden tijdens het sporten en in groepjes van maximaal 4 personen trainen.

Heb je de app nog niet gedownload? Ga naar de App Store en de Google Play Store om CoronaMelder te downloaden. In een minuut zet je de app op je mobiel. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig. Kijk op www.coronamelder.nl voor meer informatie. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8 tot 20 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties