Check of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BRABANT - Provincie Noord-Brabant heeft als ambitie om in 2050 volledig energieneutral te zijn. Om deze doelstelling te behalen, is het van groot belang dat de gemeenschap hierin meegaat. Een van de instrumenten die de provincie inzet om over te stappen op duurzame energie is Zonnescan Brabant. Met deze tool kun je nog tot medio 2018 controleren of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Al meer dan 41.000 mensen gingen je voor.

Ga naar www.zonnescanbrabant.nl en zoek op de kaart je woning op. Vervolgens krijg je informatie over de hoeveelheid energie die zonnepanelen op jouw dak kunnen opwekken, de kosten van zonnepanelen en hoeveel geld je kunt besparen op de energierekening. Zonnescan Brabant is dé online tool die de voordelen van zonnepanelen voor de hele provincie in kaart brengt.

Hoe werkt het?
Om wateroverlast en overstromingen te voorkomen, is de hoogte van de provincie nauwkeurig in kaart gebracht met lasermetingen uit vliegtuigen. Deze gegevens worden nu voor de Zonnescan Brabant gebruikt om de helling en richting van de Brabantse daken te bepalen en de schaduw van gebouwen en bomen te modelleren. Zo maakt de Zonnescan een inschatting over hoeveel zonnepanelen op een dak passen en hoeveel elektriciteit deze kunnen opwekken. Inwoners van Brabant krijgen snel een indicatie of zonnepanelen interessant voor hen zijn.

Energieneutraal 
Brabant heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Om deze ambitie te behalen, moet de Brabantse samenleving versnellen. De provincie heeft een uitvoeringsprogramma waarin kansrijke versnellingspaden uitgewerkt zijn. Eén van deze paden is meer energieopwekking in de gebouwde omgeving. Met de Zonnescan hoopt de provincie de inwoners van Brabant te motiveren over te stappen op zonne-energie en daarom heeft zij de tool verlengd tot medio 2018.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties