CDA Uden-Landerd stelt kandidatenlijst en verkiezingsprogramma vast

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - De leden van het CDA Uden-Landerd hebben op 14 juli zowel de kandidatenlijst als het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de herindelingsverkiezingen op 24 november. Lijsttrekker is Maurits van den Bosch (foto), op plek 5 en 6 staan Jan Poels uit Schaijk en Nynke Vogelaar uit Zeeland.

"We hebben gekozen voor een brede vertegenwoordiging uit de kernen", laat het CDA weten. "Een grote verscheidenheid aan mensen kenmerkt de top 12: ervaring, nieuw elan, jong, divers en inclusief."

Lijsttrekker is Maurits van den Bosch (58), sinds 2018 fractievoorzitter in Uden. Ook toen voerde hij het lokale CDA aan als lijsttrekker en werd het CDA de tweede grootste partij van Uden. Maurits woont met partner Michiel in Uden en is in het dagelijks leven Hostmanship-specialist. Hij heeft veel ervaring in de lokale politiek, eerst 5 jaar in de raad van Woudrichem en daarna bijna 5 jaar als burgerlid en vervolgens fractievoorzitter in Uden. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Uden Hartveilig en voorzitter van de Werkgroep Holocaust Memorial Day Uden. "Wij vertrouwen erop dat Maurits de lijst met veel energie en positiviteit zal aanvoeren”, stellen de christendemocraten.

Het verkiezingsprogramma ‘Blijf bij de kern' kwam tot stand na veel gesprekken met mensen en organisaties in Uden en Landerd. "Het geeft onze inhoudelijke koers aan en de wijze waarop we in de nieuwe gemeente Maashorst willen besturen. Initiatief van onderaf, goed kernenbeleid en proactief oppakken van maatschappelijke opgaven staan centraal."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties