Op eerste dag al bijna helft doelstelling gehaald

Burgemeester Wobine Buijs eerste lid Club van 100 Voedselbank Oss

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Op de eerste dag van de campagne om honderd donateurs voor Voedselbank voor Oss en Omgeving te werven, is bijna de helft van het streefgetal al binnen. Nadat burgemeester Wobine Buijs als eerste lid haar handtekening zette op de nieuwjaarsbijeenkomst van de Voedselbank, stroomden vrijdag 12 januari nog zo’n veertig aanmeldingen binnen.

Burgemeester Buijs werd door haar voorganger Herman Klitsie uitgenodigd om haar handtekening te zetten. Klitsie, lid van het Comité van Aanbeveling, zei dat de Voedselbank in Oss een professioneel geleide organisatie is met veel gedreven en enthousiaste vrijwilligers. Burgemeester Buijs zei met trots het eerste lid te zijn. Zij roemde de organisatie omdat deze zich inzet voor de armsten in de Osse samenleving en de regio.

'Draagvlak in samenleving'
Voorzitter van de Voedselbank voor Oss en Omgeving, Piet Coolegem, was zeer in zijn nopjes met deze complimenten. "We hebben inderdaad een mooie en goed draaiende voedselbank en kunnen onze cliënten elke week een goed en gezond voedselpakket aanbieden", vertelt hij tevreden. "Maar dat kunnen we alleen door de steun van de ondernemers in de regio en het draagvlak dat we in de samenleving hebben." Toch is de Voedselbank volgens Coolegem altijd op zoek naar geld om de continuïteit te waarborgen. Daarom is de Club van 100 in het leven geroepen.
Via de Club van 100 is de Voedselbank op zoek naar in eerste instantie honderd mensen die jaarlijks 100 euro doneren. Hoewel de situatie van de Osse organisatie op dit moment gezond is, staat de Voedselbank voor een aantal forse uitdagingen. De vloer gaat binnenkort vervangen worden omdat de huidige marmoleum vloer versleten is en op termijn een risico veroorzaakt voor de voedselveiligheid. Ook zijn de energielasten fors voor de Voedselbank en denkt het bestuur na over het leggen van zonnepanelen op de dak. Allemaal forse uitgaven.

Nieuwjaarsbijeenkomst
De start van de campagne voor de Club van 100 was tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Voedselbank. Op uitnodiging van de Voedselbank had kok Dennis Zeegers op basis van het voedselpakket dat vorige week aan de cliënten was verstrekt allerlei borrelhapjes gemaakt. "Het was best een uitdaging", geeft hij toe, "maar wel leuk om out of the box te denken zonder je gebruikelijke ingrediënten."

De Voedselbank in Oss verstrekt wekelijks zo’n 165 tot 170 voedselpakketten aan personen uit de stad en omliggende gemeenten. Achter deze pakketten gaan ruim 500 mensen schuil, waarvan er ruim 200 onder de 18 jaar zijn. De gemeenten Oss en Bernheze subsidiëren de Voedselbank en voor de rest is de organisatie afhankelijk van donaties en schenkingen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties