Broadwaymusical Fame door leerlingen musicalgroep TBL Het Hooghuis

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

OSS - De voorstellingen van Fame door de TBL-musicalgroep vinden plaats op vrijdag 1 november om 20.15 uur, op zaterdag 2 november om 20.15 uur en op zondag 3 november om 14.00 uur. De voorstellingen vinden plaats in theater De Lievekamp te Oss. De kaartjes zijn te koop aan de kassa van het theater of via de website www.lievekamp.nl.

Zo’n 110 leerlingen hebben in mei 2018 deelgenomen aan de audities. Zo’n 70 leerlingen, verdeeld over de zanggroep en de dansgroep, zijn vervolgens door de audities gekomen. Onder leiding van het artistieke team, Floor-Anne van Vliet (regie/zangcoach), Stanley Stokkermans (muzikaal leider/dirigent) en Noortje van de Wetering (choreograaf), heeft de cast vanaf juni 2018 wekelijks gerepeteerd op vrijdagmiddag. Aan de musical doen naast de leerlingen ook vijf collega’s mee aan de musical.
De swingende musical Fame is een eigentijds verhaal over leerlingen die op “The school of performing Arts” in New York zitten. Ze leren daar dansen, zingen en toneelspelen. Ze worden begeleid door de leraren en helpen elkaar. Ze doen er alles voor om de beste danser of danseres te worden en om de diploma te van school. Daarna hopen ze om beroemd te worden. Er zijn verschillende personages met eigen eigenschappen die gevolgd worden in hun ontwikkeling op de opleiding. Er ontstaan wel eens conflicten onderling, en ook onderling bij de docenten omdat zij af en toe een ander idee hebben over de toekomst van bepaalde leerlingen. Uiteindelijk slaagt iedereen voor de opleiding en iedereen komt goed terecht.
Na vele succesvolle voorstellingen van musicals als Foxtrot, Cinderella en Pippin zet de TBL musicalgroep de traditie voort met Fame Voor het volgende schooljaar staan er al weer voorstellingen gepland en wel in januari 2021.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties