Breng een zomers bezoek aan kasteel Hernen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

HERNEN - Aan de Dorpsstraat 40 in Hernen vind je kasteel Hernen, een prachtige bestemming in de zomervakantie. Een bezoek aan het eeuwenoude pand is een ware belevenis. Dwaal over de weergang, ontdek wat er in de oude kelders te zien is en maak het verhaal mee van de verdwenen toren.

Kasteel Hernen. (foto: Ton Rothengatter)

Bezoekers van kasteel Hernen, gelegen nabij Nijmegen, maken een bijzondere rondgang dankzij de ‘pratende’ lantaarn, waardoor verhalen over het leven in het kasteel op verrassende wijze wordt verteld en getoond. Op zolder zet deze lantaarn de nieuwe spectaculaire presentatie in gang, waarbij met de nodige licht-, geluid- en filmeffecten te zien en te horen is hoe de toren van Hernen is ingestort.

Activiteiten
Niet alleen deze rondgang, maar ook de komende zomeractiviteiten zorgen voor een geslaagd uitje naar het kasteel. Naast dat er regelmatig ambachtslieden bij het kasteel bezig zijn, worden voor de kinderen iedere openstellings-dag leuke activiteiten georganiseerd. Zo zijn er, in het kader van de kidsproofweken, drakologie-cursussen, verschillende knutselactiviteiten, muziektheatervoorstellingen en leuke wandelingen met de boswachter. Voor iedereen valt er dus wat te beleven.

Geopend
Kasteel Hernen is geopend op woensdag, donderdag en zondag van 13 tot 17 uur. Vanaf 25 juli is het kasteel ook te bezoeken op zaterdag en dinsdag. Entreekaarten en tijdsloten kunnen vooraf via de website gereserveerd worden, evenals het aanmelden voor de kinderactiviteiten. Op www.glk.nl/hernen staat tevens alle actuele informatie over het zomerprogramma en de entreeprijzen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties