Brabant stimuleert aangepast zwemmen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BRABANT - Mensen met een beperking stimuleren en helpen om te gaan zwemmen. Dat is het doel van het project 'Aangepast zwemmen in Brabant', dat de provincie Noord-Brabant steunt. Uniek Sporten (sporten voor mensen met een beperking) is een speerpunt in de provinciale sportagenda. Tot en met 2019 wil de provincie vijftigduizend mensen met een beperking stimuleren om te gaan bewegen.

De provincie steunt dit project met een subsidie van ruim 100.000 euro. De overige bijdragen komen van het Innosportlab De Tongelreep en het Fieldlab Aangepast Sporten, de KNZB samen met het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen Fontys, Avans en Summa. "Ik ben erg enthousiast over de samenwerking met deze partijen", vertelt gedeputeerde Henri Swinkels. "Samen kunnen we een grote groep mensen met een beperking op een leuke manier laten kennis maken met de zwemsport. Water geeft mensen met een beperking veel bewegingsvrijheid, plezier en ontspanning zonder het gevaar te vallen. Zwemmen is daarom daadwerkelijk een unieke sport."

Versterking
In het project Aangepast Zwemmen in Brabant worden de komende twee jaar zeventig zwemverenigingen en zwembadeigenaren in Brabant gestimuleerd en geholpen om mensen met een beperking te laten zwemmen. Doel is een kleine drieduizend mensen met een beperking aan het zwemmen te krijgen. "We zijn erg blij met deze samenwerking, fijn dat deze partijen zich inzetten om het zwemmen voor gehandicapten in Nederland meer toegankelijk te maken", zegt André Cats, technisch manager van de KNZB.
Maar ook zorgt de aanpak voor een versterking van de samenwerking tussen de fieldlabs de Tongelreep en Aangepast sporten, de expertise van beide labs wordt hierdoor gebundeld. En de samenwerking tussen de provincie en zwembond KNZB wordt verbreed. Die samenwerking bestond al op het gebied van topsport en talentontwikkeling, en daarin wordt nu ook Uniek Sporten meegenomen.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties