Boekje met interviews over Tweede Wereldoorlog door leerlingen TBL verschenen

Door Ine Smit-Verbakel van Titus Brandsmalyceum

In het kader van lessen over de Tweede Wereldoorlog hebben de leerlingen uit 3Ad/3Ga en 3Gb mensen moeten interviewen over hun herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Deze interviews zijn gebundeld tot een boekje. Alle leerlingen uit beide klassen krijgen ter herinnering een exemplaar van het boekje.

Het houden van een interview met iemand die de oorlog nog heeft meegemaakt was onderdeel van een project over de Tweede Wereldoorlog. Dit project komt uit de Doorlopende Leerlijn “In Oss is veel gebeurd” van het Osse Stadsarchief. De leerlingen mochten zelf beslissen wie ze zouden interviewen waardoor het boekje interviews bevat over het bombardement op Rotterdam tot het wegvoeren van een Joodse familie in Geffen en van de bouw van vliegbasis Volkel tot verzet in Friesland. Het boekje omvat 30 interviews.
Bij het project hoorde ook een gastles door Ernst Verduin, overlevende van o.a. Kamp Vught en Auschwitz. De leerlingen van 3Ga en 3Gb hebben afgelopen vrijdag ook nog een bezoek gebracht aan Kamp Vught als onderdeel van hun Activiteitenweek.
Geïnteresseerden kunnen per mail een pdf-versie van de interviews ontvangen door een mail te sturen naar infotbl@hethooghuis.nl onder vermelding van “boekje interviews”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties