BillyBird Park Hemelrijk opent AquaFunPark

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

VOLKEL – BillyBird Park Hemelrijk heeft tijdens Pinksteren met een zomers sfeertje het AquaFunPark in gebruik genomen. Deze nieuwe attractie is direct het grootste aquapark van Nederland. Op termijn kunnen er 200 sportievelingen gelijktijdig gebruik van maken. In verband met corona is dit nu nog beperkt tot 40. De ervaring moet leren of dit aantal kan worden verhoogd.

Een AquaFunPark is een soort hindernisbaan op het water. Telkens uit het water op de drijvende springkussens klimmen is best vermoeiend. De hoogste attractie is ruim 4 meter. Zwemvesten zijn verplicht. Er is zowel een parcours voor kinderen als voor jeugd en volwassenen.

Waterattractie
Sinds 8 mei is Hemelrijk geopend voor haar leden. Toen is ook het nieuwe speelgebied RUIG in gebruik genomen. Ton Derks, recreatieondernemer achter BillyBird, vertelt: “Vanaf 2014 hebben we ieder jaar een nieuwe attractie in gebruik genomen. Met iedere attractie wordt het park minder weersafhankelijk. Er zijn immers heel veel dagen tussen 15 en 25 graden. Met het AquaFunPark investeren we weer in de aantrekkelijkheid van ons strandbad. Juist met warm weer hebben we dan een extra activiteit voor onze bezoekers. De entreeprijs hebben we al jaren niet verhoogd. We hebben er nu voor gekozen om de entreeprijs niet te verhogen, maar om voor het AquaFunPark te laten betalen. Dan hoeven ook alleen de mensen ervoor te betalen die er ook echt gebruik van maken.”

De prijs van het AquaFunPark is 7,50 voor niet-leden en 4 euro voor leden. Niet-leden betalen daarnaast toegang voor Hemelrijk. Vanaf dinsdag 2 juni kunnen ook niet-leden weer een bezoek brengen aan Hemelrijk. Door de coronacrisis heeft Hemelrijk een beperkte capaciteit. De ledenstop wordt daarom voorlopig nog gehandhaafd. Zowel leden als niet-leden moeten via internet reserveren. 80% van de capaciteit is voor de leden gereserveerd; 20% voor de niet-leden. Ton Derks: “Wij zijn continu aan het kijken hoeveel mensen we verantwoord kunnen ontvangen. Dit hangt onder meer af van het weer. We laten mensen daarom ook pas vanaf 5 dagen vooraf reserveren. Dan is de weersvoorspelling enigszins betrouwbaar. Als het dan wat mooier weer wordt, laten wij meer bezoekers toe. Op onze website zitten we dan eerst vol en als mensen dan een dag later kijken en wij hebben extra plaatsen vrij gegeven, zitten we plotsklaps niet vol. Heel lastig; maar wel een gevolg van de corona maatregelen. Gelukkig snappen mensen de noodzaak.”

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties