Bijzondere boomfeestdag in Herperduin op dinsdag 10 maart

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

HERPEN - Dinsdag 10 maart wordt de jaarlijkse Boomfeestdag Oss gevierd in Herperduin. Dit gebeurt op een bijzondere manier. In plaats van bomen planten, duiken zo’n 500 leerlingen van groep 8 het bos in om daar allemaal opdrachten uit te voeren, zoals hutten bouwen, insectenhotels bouwen en ‘Oss got Talent’. De groepen 8 van basisscholen in Oss strijden met elkaar om de felbegeerde boomfeestdagoorkonde en bijbehorende prijs voor de hele klas. Dit doen ze bij het Ganzenven. De wethouders Johan van der Schoot en Kees van Geffen brengen om 12.15 uur een bezoek aan de leerlingen om hen aan te moedigen.

De boomfeestdag in Oss is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een evenement waar honderden leerlingen van groep 8 aan meedoen. Daarom is er voor gekozen om er een hele dag voor uit te trekken. Oss viert de boomfeestdag voor de negentiende keer en is met haar eigen invulling van deze dag uniek in Nederland. Waar de boomfeestdag eerst alleen het planten van een nieuwe boom was, is deze dag in Oss uitgegroeid tot een complete bomendag, waar spelenderwijs leren over het belang en de waarde van bomen en vooral plezier hebben in de natuur voorop staat.

Oss got talent!
Dit jaar doen er 20 groepen 8 mee aan de boomfeestdag. Door allerlei opdrachten uit te voeren kunnen leerlingen punten verdienen. Vol overgave laten de kinderen voor een jury hun talent zien bij het onderdeel Oss got talent en testen ze hun bomenkennis tijdens De Grote Boomfeestdag Quiz. Ook griezelen ze bij het speuren naar kriebelbeestjes en zagen en boren ze een echt insectenhotel. Deze mogen ze mee naar school nemen om daar op te hangen. De meeste punten zijn te halen tijdens het hutten bouwen.

Bosomvorming
Deze activiteit is mogelijk dankzij de bosomvorming in Herperduin. De losliggende takken, stammen en schors gebruiken de kinderen om mooie hutten te bouwen, gemaakt van 100% natuurlijke materialen. Na afloop van de boomfeestdag gebruiken veel dieren in het bos de creaties van de leerlingen weer als schuilhut.

Om deze dag tot een succes te maken, helpen ruim 50 vrijwilligers van IVN afdeling Oss, de gemeente Oss en NME-Centrum en kinderboerderij ‘De Elzenhoek’ mee. De boomfeestdag begint om 9 uur en duurt tot ongeveer 14 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties