Bezoekersstop in ziekenhuis Bernhoven

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - Om de verspreiding van het coronavirus nog meer in te dammen, voelt ziekenhuis Bernhoven in Uden zich genoodzaakt om vanaf 24 maart een bezoekersstop af te kondigen.

"De maatregel druist in tegen het gastvrije karakter van Bernhoven, maar hij is helaas nodig", laat het ziekenhuis weten. "Patiënten die nu in het ziekenhuis zijn opgenomen, en hun familie zijn hierover geïnformeerd."

Digitaal
Om toch nog contact te kunnen hebben met de familie buiten het ziekenhuis kunnen patiënten en familieleden gebruikmaken van digitale hulpmiddelen als smartphone of tablet. Voor patiënten die niet over een iPad beschikken zijn iPads van Bernhoven beschikbaar en kunnen medewerkers helpen om het contact te maken.

Uitzonderingen
Het kan zijn dat verpleegkundigen en arts beslissen om in bijzondere gevallen een uitzondering op te maken. In dit geval wordt bij binnenkomst in Bernhoven uitgelegd welke hygiëne- en isolatiemaatregelen getroffen moeten worden. "Het zijn ingrijpende maatregelen die we liever niet zouden nemen. Ze zijn in deze bijzondere tijden helaas nodig en als ziekenhuis doen we dan ook een beroep op begrip van de getroffen patiënten en hun familie."

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties