Deze tips helpen je op weg

Behoor jij tot de Brabanders die nog belastingaangifte moeten doen?

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

BRABANT - Onlangs heeft de Belastingdienst 6,7 miljoen particulieren uitgenodigd om belastingaangifte over 2018 te doen. Dit kan tot 1 mei, maar miljoenen mensen wachten niet tot het laatste moment en hebben de aangifte al ingestuurd. Voor Brabanders die er nog niet aan toe zijn gekomen of die er misschien een klein beetje tegenop zien, geeft Eline Spros, directeur Particulieren van de Belastingdienst, vijf tips voor een soepele aangifte.

Eline Spros, directeur Particulieren van de Belastingdienst.

Tip 1: Goede voorbereiding
Een goed begin is het halve werk. Zoek daarom eerst alle benodigde documenten bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan je inloggegevens van DigiD, jaaropgaaf 2018 en het jaaroverzicht van je bankrekening. Op www.belastingdienst.nl/aangifte staan alle benodigde gegevens op een rij.

Tip 2: Doe samen met jouw fiscaal partner aangifte
Als je een fiscaal partner hebt, dan mag je bepaalde aftrekposten verdelen. Door samen aangifte te doen, kun je dit zo gunstig mogelijk verdelen en voorkom je fouten. Een bekende aftrekpost is de hypotheekrente, maar ook giften en studiekosten zijn soms aftrekbaar.

Tip 3: Controleer de vooraf ingevulde gegevens
De Belastingdienst heeft al veel gegevens ingevuld. Denk aan gegevens over lonen, sparen en hypotheken. Controleer de ingevulde gegevens altijd goed.

Tip 4: Vul de aangifte aan bij aftrekbare posten
Soms moet je de aangifte aanvullen. Bijvoorbeeld wanneer je veel zorgkosten hebt gemaakt die niet zijn vergoed door je zorgverzekering. Dit soort gegevens zijn niet bekend bij de Belastingdienst. In de aangiftechecklist op onze website lees je welke kosten aftrekbaar zijn.

Tip 5: Vraag hulp als dit nodig is
Sommige mensen vinden het lastig om zelfstandig aangifte te doen. Heb je hulp nodig? Kijk dan of een bekende of familielid je kan helpen of maak een afspraak bij een van onze Belastingkantoren. Ook maatschappelijke organisaties, vak- en ouderenbonden, wijkcentra, belastingwinkels, sociaal werkers en belastingadviseurs bieden hulp in de buurt. Bijvoorbeeld in de lokale bibliotheek.

Je hebt tot 1 mei om aangifte te doen. Ga voor informatie over de belastingaangifte, de checklist en hulp bij jouw in de buurt naar www.belastingdienst.nl/aangifte

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties