'Scherp je zintuigen in het donker'

Avondwandeling bij Natuurcentrum De Maashorst

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Vanaf Natuurcentrum De Maashorst is zaterdag 26 januari een spannende avondwandeling met als thema 'scherp je zintuigen in het donker'. Beleef de natuur in het donker onder leiding van IVN-natuurgidsen. Gebruik je zintuigen en neem dingen waar die je overdag niet hoort of ziet. De wandeling start om 19 uur.

Wat kun je zoal waarnemen in het donkere bos? Het wandelen in het donker is op zich al een bijzondere ervaring. De gids die bij de groep aanwezig is weet de weg ook in het donker, dus verdwalen is er niet bij! Je ziet misschien niet zo veel maar andere zintuigen nemen de waarneming van de ogen voor een groot deel over. Is er een uil te horen? Zie je een ree of hoor je een das wegschuifelen? De gidsen weten waar ze op moeten letten en kunnen hier van alles over vertellen.

De tocht is ongeveer vier kilometer lang en duurt circa anderhalf uur. Zo'n wandeling in het donkere bos is ook heel leuk en interessant voor kinderen. Het is verplicht om van tevoren deelname voor deze activiteit te reserveren. Dit kan aan de infobalie van het natuurcentrum of op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. De kosten voor deze avondwandeling bedragen 2,50 euro voor kinderen en 3,50 euro voor volwassenen.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties