Avond over jongerenparticipatie in politiek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - De politieke jongeren organisaties van de VVD, D66 en GroenLinks organiseren 14 maart een avond over participatie van jongeren in de politiek. De regionale afdelingen van de JOVD (VVD), Jonge Democraten (D66) en DWARS (GroenLinks) willen de Osse jongeren informeren en motiveren om actief te worden in de politiek. Burgemeester Wobine Buijs (foto), de Jongerenraad Oss en jong-burgerlid Steffan Vos zullen ook toelichten waarom het belangrijk is om te mee te doen.

14 Maart staat een druk programma op de agenda in de Osse raadszaal. Deze keer zal de gemiddelde leeftijd van de inzittenden een stuk lager liggen. Steffan Vos, jong burgerlid namens de VVD, zal de avond aftrappen door het delen van zijn ervaringen. De jongeren zullen een antwoord krijgen op de vraag hoe het is om actief te zijn op lokaal niveau en hoe je raadslid kan worden. Daarna zal burgemeester Buijs wat meer vertellen over de functie van de gemeenteraad en het belang van het breed betrekken van de bevolking bij het openbaar bestuur.
Participatie voor jongeren in de politiek is op meerdere manieren mogelijk. Daarom zal ook de Osse Jongerenraad komen vertellen wat zij doen en waarom. De politieke jongerenorganisaties zullen zelf afsluiten met waarom het zo leuk is om deel uit te maken van een politieke jongerenorganisatie.|

De inloop is om 19.45 uur en om 20 uur gaat het programma, dat duurt tot 22 uur, van start. Iedereen is van harte welkom. “Je bent nooit te jong mee te doen in onze democratie. Hopelijk kunnen we veel jongeren overtuigen van het belang, de leukheid en ontwikkelingsmogelijkheden van het politieke speelveld”, zegt Thomas Vissers, bestuurslid van de regionale afdeling van de Jonge Democraten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties