Al 25 jaar BrabantZorg Reizen

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

REGIO - Verwend worden op vakantie, onder begeleiding reizen maken en deelnemen aan activiteiten. BrabantZorg Reizen verzorgt al 25 jaar reizen voor 50-plussers. Reizen met begeleiding en met verzorging, waarbij mensen hun eigen regie behouden. Meer dan duizend reizigers hebben in de afgelopen jaren genoten van gezamenlijke binnenlandse en buitenlandse vakanties. Naast het genieten en het plezier kunnen de reizen ook bijdragen aan het doorbreken van eenzaamheid en op een veilige manier plezierig oud worden. Ook in dit jubileumjaar staan er weer mooie bestemmingen op het programma.

"In de afgelopen jaren hebben we prachtige reizen gemaakt", zegt Henriëtte Princen van BrabantZorg Reizen. "Doordat mensen langer zelfstandig thuis blijven wonen, merk je soms dat mensen zich weleens alleen voelen. Het deelnemen aan een reis is dan een hele mooie afleiding. Wij gaan bij onze reizen uit van de mogelijkheden die de reizigers hebben om deel te nemen, niet de beperkingen. Er is, ook tijdens vakanties, vaak meer mogelijk dan men denkt. Zorgeloos op vakantie gaan hoort daar ook bij. Samen met vele vrijwilligers en zorgmedewerkers maken wij ons hard voor een geslaagde vakantie. Vaak zien we dat mensen het jaar erop weer terugkomen. Er ontstaan vriendschappen tijdens de reizen en vele sociale contacten. Voor ons is dat bijzonder leuk om te zien. Daar doen we het voor."

Begeleiding en verzorging
Princen: "Door onze jarenlange ervaring weten we wat de mensen belangrijk vinden. Wij passen ons aan die wensen aan. We bieden reizen aan met begeleiding voor zelfstandig mobiele senioren, waarbij we excursies organiseren, maar waar ook ruimte is voor vrije activiteiten. De mensen behouden hun eigen regie. Verenigingen of samengestelde gezelschappen zijn ook welkom om deel te nemen. Ook staan er reizen met verzorging op het programma, bijvoorbeeld voor rolstoelgebruikers. Hierbij behouden de mensen zoveel mogelijk de eigen regie en kijken we ook naar mogelijkheden om bijvoorbeeld op reis te kunnen samen met een partner of een zoon of dochter. Er is begeleiding van verpleegkundigen, zorgbegeleiders, reisleiders, chauffeurs en vrijwilligers."

Mensen met geheugenproblemen
Ook wanneer er geheugenproblemen zijn, kunnen mensen mee op vakantie. "Deze reizen ontzorgen de partner of de mantelzorger", legt Princen uit. "Die overigens zelf ook deel kan nemen. Het is bijzonder om samen van een vakantie te genieten. Je ziet dat dat mensen erg goed doet. Familieleden laten regelmatig blijken blij te zijn met de reizen die wij organiseren. De veiligheid die het biedt en het ontlasten van de thuissituatie spelen daarbij een grote rol."

Jubileum
"Dit jaar vieren we ons 25-jarig bestaan", vertelt Princen. "We vieren dit met mooie bestemmingen naar België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Maar ook met dagtochten en muzikale evenementen. Met veel plezier organiseren wij ook dit jaar weer de mooiste reizen. We verheugen ons erop weer veel tevreden gezichten te zien. Daar doen we onze uiterste best voor."

Voor vragen of informatie kun je contact opnemen met het team van BrabantZorg Reizen op 0412-622678 of via brabantzorg.reizen@brabantzorg.eu

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties